Pripremiti lagano jelo od sezonskih namirnica i pritom uštedjeti na vremenu ljeti ne mora biti izazov.
Portal Gastro.hr donosi 10 recepata za brze i lagane ljetne obroke koji vam neće oduzeti više od pola sata za pripremu.
Tjestenina je prvi izbor jer se gotovo ni jedna vrsta ne kuha više od 10 minuta, a ovisno o prilogu s kojim ćete je poslužiti, može biti lagano i osvježavajuće jelo.
Nakon ovih čvrstih argumenata za tjesteninu preporučujemo Fusille s tikvicama i finim travama.
SASTOJCI
- 400 g fusilla
- 2 srednje tikvice
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 60 g naribanog parmezana
- sol
- timijan
PRIPREMA
1. Fusille kuhajte u vreloj i posoljenoj vodi.
2. Tikvice operite i narežite na ploške.
3. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
4. U tavu ulijte malo maslinova ulja, stavite češnjak, koji ste lagano zgnječili dlanom. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled.
5. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.
6. U međuvremenu procijedite fusille i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Promiješajte te ostavite da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke. Pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresite. Servirajte pokapano s malo maslinova ulja.
Recept je preuzet iz kuharice Marine Gaši "Tako me mama učila", u izdanju Večernjeg lista.
Ostale recepte možete pronaći na portalu Gastro.hr
>>Ručak za 50 kuna: Vegetarijanski zalogaj od jaja i avokada