pravi izbor za vrućine

Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica

Tjestenina s tikvicama
Foto: Thinkstock
09.07.2014.
u 12:14

Tjestenina je prvi izbor jer se gotovo ni jedna vrsta ne kuha više od 10 minuta, a ovisno o prilogu s kojim ćete je poslužiti, može biti lagano i osvježavajuće jelo

Pripremiti lagano jelo od sezonskih namirnica i pritom uštedjeti na vremenu ljeti ne mora biti izazov.

Portal Gastro.hr donosi 10 recepata za brze i lagane ljetne obroke koji vam neće oduzeti više od pola sata za pripremu.

Tjestenina je prvi izbor jer se gotovo ni jedna vrsta ne kuha više od 10 minuta, a ovisno o prilogu s kojim ćete je poslužiti, može biti lagano i osvježavajuće jelo.

Nakon ovih čvrstih argumenata za tjesteninu preporučujemo Fusille s tikvicama i finim travama.

SASTOJCI

  • 400 g fusilla
  • 2 srednje tikvice
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 60 g naribanog parmezana
  • sol
  • timijan

PRIPREMA

1. Fusille kuhajte u vreloj i posoljenoj vodi.

2. Tikvice operite i narežite na ploške.

3. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.

4. U tavu ulijte malo maslinova ulja, stavite češnjak, koji ste lagano zgnječili dlanom. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled.

5. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.

6. U međuvremenu procijedite fusille i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Promiješajte te ostavite da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke. Pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresite. Servirajte pokapano s malo maslinova ulja.

Recept je preuzet iz kuharice Marine Gaši "Tako me mama učila", u izdanju Večernjeg lista.

Ostale recepte možete pronaći na portalu Gastro.hr

>>Ručak za 50 kuna: Vegetarijanski zalogaj od jaja i avokada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije