pripazite!

U ovoj prostoriji u vašem domu nikada ne biste trebali ostavljati svog psa: 'Moglo bi završiti fatalno'

shutterstock
31.07.2024.
u 07:00

Iako se ovi prostori mogu činiti ugodnima, tijekom toplog vremena mogu postati vrlo opasni, posebno ako nisu adekvatno izolirani.

Kada uživamo u toplom vremenu, lako je zaboraviti na svakodnevne brige i uživati u sunčanju. Međutim, ne smijemo zaboraviti na naše četveronožne prijatelje tijekom vrućina, jer veterinari upozoravaju na čestu grešku koja može biti opasna za pse. Vlasnici kućnih ljubimaca upozoreni su da ne ostavljaju svoje ljubimce u neizoliranim zimskim vrtovima tijekom vrućih dana, piše The Sun

Podaci tvrtke Conservatory Insulations pokazuju da trećina vlasnika kuća koristi zimske vrtove kao prostor za svoje ljubimce. Iako se ovi prostori mogu činiti ugodnima, Met Office i British Veterinary Association (BVA) upozoravaju da tijekom toplog vremena mogu postati vrlo opasni, posebno ako nisu adekvatno izolirani. ‘Nikada ne ostavljajte svog ljubimca u automobilu ili stakleniku tijekom vrućina, čak ni na kratko, jer i 'malo vremena' može biti kobno’, naglašavaju. 

VEZANI ČLANCI: 

Temperature unutar neizoliranih staklenika mogu doseći i do 40°C. Ipak, istraživanja pokazuju da čak dvije trećine vlasnika između 25 i 44 godine više koriste ove prostore za svoje ljubimce nego za sebe. Svake godine veterinari liječe ljubimce od raznih problema povezanih s vrućinom, poput toplinskog udara, problema s disanjem i opeklina na šapama. Psi su posebno osjetljivi, a čak i za oblačnih dana temperature u staklenicima mogu brzo porasti.

Matt Forrest, direktor tvrtke Conservatory Insulations, ističe: ‘Izolacija zimskog vrta je najjednostavniji način da osigurate ugodan prostor za vas i vaše ljubimce, bez obzira na vanjske temperature. Neizolirani zimski vrt može biti neugodno hladan zimi i pregrijano mjesto ljeti’. 

VEZANI ČLANCI: 

Ako tražite načine da rashladite svoje krznene prijatelje, evo nekoliko korisnih savjeta:

  • Kocke leda: Osigurajte da vaši ljubimci uvijek imaju svježu vodu. Dodajte led u posude s vodom, ali pazite da bude sitno zdrobljen kako bi se izbjeglo gušenje.
  • Hladno mjesto za odmor: Šetajte ljubimce rano ujutro ili kasno navečer kako biste izbjegli najjače sunce. Osigurajte im hladan kutak koristeći suncobrane, stare plahte ili improvizirane zaklone.
  • Izbjegavanje vrućih površina: Vrući pločnici mogu opeći šape ljubimcima. Umjesto skupih rashladnih prostirki, koristite vlažne ručnike ili posteljinu u hladnijim prostorima.
  • Igranje u vodi: Postavite bazen i napunite ga vodom sobne temperature. Dodajte igračke kako biste potaknuli ljubimce na igru i osvježenje.
  • Hladni ležaji: Napunite plastične boce vodom, zamrznite ih i umotajte u ručnike. Stavite ih u krevet ljubimca kako biste im omogućili da se rashlade.
  • Zamrznute poslastice: Napravite osvježavajuće poslastice zamrzavanjem juhe s niskim udjelom natrija ili pravljenjem ledenih lizalica. Dodajte poslastice u plastičnu zdjelu, napunite vodom i zamrznite.

Psi se drugačije ponašaju prema ljubaznim i bezobraznim ljudima:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije