Kao da je dijete...

U vezi ste, ali prema partneru se ponašate kao da ste mama?

Par
Foto: Shutterstock
06.11.2014.
u 07:26

Jedna od najvećih pogrešaka koje žena može napraviti u vezi jest da se prema svom partneru odnosi kao prema djetetu.

Jeste li nedavno pomislili ili čak izgovorili: Ne ponašaj se kao moja mama?

Možda i niste, ali u tom slučaju ste zaista rijetki. I dok žena baš inzistira da vam ona namaže maslac na kruh, kao da vi ne možete sami, bez obzira na to obožavate li takav tretman ili ga mrzite, jedno je sigurno - ne možete ga ignorirati, piše portal TOI.

Jedna od najvećih pogrešaka koje žena može napraviti u vezi jest da se prema svom partneru odnosi kao prema djetetu. Što se više ponašate prema njemu kao da je dijete, to će se on više tako ponašati.Kad se u nekom paru jedan od partnera ponaša kao da je roditelj, obično se radi o umišljenoj ljubavi. Ona u sebi osjeća prazninu još od djetinjstva i nastoji je ispuniti tako da se posve posvećuje partneru.

Upravo ta zaštitinička uloga žene u vezi može biti "kriva" za održavanje vašeg odnosa ili prekid. Ovisi kako vi na to gledate. problem može nastati kada žena pređe tu tanku granicu brižnosti što se lako pretvori u potrebu za kontrolom i opsesijom te se u nekom trenutku može dogoditi da pored sebe imate ženu koja samo nešto prigovara. Može se dogoditi da muškarac "odraste" i više ne podnosi pažnju mame-partnerice i potraži neku izazovniju ženu koja mu neće ugađati u svemu. A tada ostavljena žena ima smao jedno pitanje: "Gdje sam pogriješila, dala sam mu sve?"

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

I dok nekim muškarcima takvo ponašanje njihovih izabranica smeta, drugi uživaju u pažnji koja im se servira i ne brinu o ničemu jer brine ONA.

Glumac Ali Merchant smatra da ipak moraju postojati neke granice.

" Lijepo je to kada se žena prema meni ponaša zaštitnički, ali u javnosti to mora biti dozirano. Zaštitničko ponašanje je ok, ali samo dok ne "udara" na moj osobni prostor i individulanost", pojašnjava.

>>6 znakova da je vaša veza 'toksična' za vas

>>4 kriterija za sretan brak, ljubav i razumijevanje nisu na popisu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije