Mljaac!

Ukusna jesenska slastica: Isprobajte odličan recept za pitu od jabuka

iStock
18.09.2021.
u 16:30

Tmurno i kišno vrijeme odlično je za isprobavanje novih recepata i uživanje u raznim desertima

Stiže jesensko vrijeme, a s njime i ukusno jesensko voće, poput jabuka. Pita od jabuka odlična je jesenska poslastica, a lako se može napraviti kod kuće ako slijedite ovaj jednostavan recept.

Sastojci za tijesto:

315 grama oštrog brašna
1 žličica soli
1 i pol maslac - hladan i narezan na kockice
8 žica hladne vode

Napustio fakultetske klupe da bi se bavio jabukama, pa osim njih – pobrao i nagrade:

1/2

Sastojci za punjenje:

1 kg jabuka
150 g šećera
2 žlice brašna
½ žličice soli
1 žličica cimeta
¼ žličice muškatnog oraščića
½ limuna
1 jaje, umućeno
1 žlica šećera

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte brašno i sol, a zatim dodajte maslac i vilicom ga lagano umijesite u brašno. Postupno dodajte vodu i nastavite miješati dok se tijesto ne počne sjedinjavati, kako piše Tasty.

Izvadite tijesto na kuhinjsku površinu pa umijesite u kuglu te pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak.

U zdjelu dodajte narezane jabuke, šećer, brašno, sol, cimet, muškatni oraščić i sok od limuna. Miješajte dok se ne sjedine i sve jabuke ne budu premazane pa stavite u hladnjak.

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Na pobrašnjenoj površini, prepolovite tijesto za pite i razvaljajte obje polovice dok ne budu okrugle i debele oko 3 mm.

Tijesto razvaljate u veličini posude za pitu, a zatim ga premjestite u nju, pazeći da dosegne sve rubove. Ulijte smjesu od jabuka pa je prekrijte drugom polovicom tijesta.

Pitu premažite umućenim jajetom i pospite šećerom pa izrežite četiri proreza na vrhu pite kako biste stvorili otvor.

Pecite 50-60 minuta ili dok kora ne postane zlatno smeđa. Prije rezanja ostavite da se potpuno ohladi.

Iskorišteno ulje nikada nemojte bacati u odvod: Pogledajte što s njime možete učiniti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije