Hodam po Vrsaru i pitam ljude koji je restoran ovdje najbolji. Šalju me u marinu. Hodam uz tuđe bogatstvo. Gladan sam, ali osjećam kako mene jede. Ljubomora. Kažu mi "Trošt" u marini. Odi tamo, idem, što ću? Ulazim i odmah nudim okladu svojoj pratnji da je stol do nas zauzeo Ante Vlahović iz TDR-a. Valjda on zna, tješim se, pa navaljujem na riblji tris kojim me uvode u svoju priču.
Bakalar, pa inćuni, pa hobotnica s kaparima, i ne budi lijen, naruči, izjelico, za glavno jelo poznate istarske lignje na palenti i u onom umaku koji se ne zaboravlja. Oči ponekad zaista jesu veće od želuca, pa nastavljam sa škampima koji su po kvaliteti daleko od one palente. Ljudi dragi, izbacite rajčicu iz tube ili konzerve, ne treba vam to. Ovo mjesto zaslužuje još bolje, pa još jednom bolje.
Najbolji restoran u Vrsaru je po meni KONOBA PETRA na Kapetanovoj stanciji. Petrin suprug -francuz -glavni kuhar. Ma praznik za nepce !!!!!!!!!! Ilvo je o.k. ali - eto rajcica iz tube... i jos kojesta............