brzo i fino

Večera gotova za 20 minuta: Isprobajte tacose s piletinom

shutterstock
31.08.2023.
u 16:30

Gotovi su za manje od 20 minuta i, još bolje, ne morate paliti pećnicu ili štednjak.

Ovi Buffalo tacosi od piletine jedan su od najboljih načina da okuse klasičnih krilaca unesete na svoj stol za večeru radnim danom. Gotovi su za manje od 20 minuta i, još bolje, ne morate paliti pećnicu ili štednjak. To je obiteljska večera bez znojenja koja će zasigurno postati redovita na vašem popisu. Piletina na žaru i vrećica mješavine salate u središtu su ove večere. Jednostavno narežite piletinu i ubacite je u brzi domaći Buffalo umak napravljen od otopljenog maslaca, vašeg omiljenog ljutog umaka i češnjaka u prahu, prenosi Real Simple.

Mješavina za salatu od kupusa pomiješa se sa sokom limete, maslinovim uljem i par žlica grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, ovisno što imate pri ruci. To je kremasta, hrskava barijera između Buffalo piletine i tortilja od mekog brašna. Sve što preostaje učiniti je svaki taco popuniti izmrvljenim sirom i narezanim mladim lukom. Već imate ostatke piletine ili pola glavice kupusa u hladnjaku? Imate potrebne namirnice pred očima bez potrebe da idete u trgovinu.

VEZANI ČLANCI: 

Svatko ima svoj preferirani pogled na Buffalo piletinu, što znači da postoji mnogo načina za pripremu ovih tacosa na temelju preferencija vaše obitelji. Niste ljubitelj sira? Umjesto njega stavite svoj omiljeni dressing. Iako je ove tacose najbolje napraviti s tortiljama od brašna zbog njihove mekoće, slobodno ih zamijenite kukuruznim tortiljama ako ne konzumirate gluten.

Ovim Buffalo pilećim tacosima ne treba puno više da bi postali odlična večera, ali ako želite dodati prilog, ovo su neki od prijedloga:

  • Shishito paprike
  • Salata od rajčice, luka, avokada
  • Brokula
  • Paprike na žaru
  • Esquites (topla meksička salata od kukuruza)

Sastojci:

  • 6 žlica neslanog maslaca
  • 1/2 šalice ljutog umaka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • Oko 700 grama piletina
  • 3 žlice običnog grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limete
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 4 šalice mješavine salate
  • 12 tortilja
  • 2 luka, tanko narezana
  • Šalica mrvljenog ili ribanog sira

VEZANI ČLANCI: 

Upute:

1. Stavite maslac u mikrovalnu pećnicu u veliku dok se ne otopi. Dodajte ljuti umak i češnjak u prahu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte nasjeckanu piletinu i pomiješajte. Alternativno, otopite maslac u malom loncu na srednje niskoj temperaturi. Ugasite vatru i dodajte ljuti umak i češnjak u prahu pa prebacite u veliku zdjelu i pomiješajte s piletinom.

2. Stavite grčki jogurt ili kiselo vrhnje, sok od limete, maslinovo ulje, sol i papar u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte mješavinu salate i pomiješajte.

3. Složite tortilje na tanjur i stavite ih u mikrovalnu dok se ne zagriju, 30 do 45 sekundi.

4. Za sastavljanje tacosa, zagrijane tortilje prelijte umakom i salatom od kupusa. Na vrh stavite piletinu i ukrasite mladim lukom i sirom.

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije