Alarmantno stanje

Više od 5000 maloljetničkih trudnoća u posljednje tri godine

\'trudnica, trudnoca, teenage obavezno potpisati photos.com\'
\'\'
10.06.2011.
u 15:33

U većini slučajeva obitelj ipak podupire maloljetne roditelje. No događa se da nadležni resori nisu dovoljno usklađeni, a i sami zaposlenici su kazali da bi trebalo donijeti protokol o postupanju i suradnji

U posljednje tri godine čak je 5237 djevojaka u dobi do 19 godina ostalo trudno, a njih 25 i prije nego su navršile četrnaestu. Maloljetni roditelji koji su sudjelovali u pripremi jučer predstavljene publikacije UNICEF-a i udruge roditelja Korak po korak “Kada djeca imaju djecu”, i sami su potvrdili koliko je to iskušenje.  

Na svojoj su koži naučili koliko je važna prevencija maloljetničkih trudnoća, edukacija o zaštiti te dobra komunikacija o seksualnosti s roditeljima. U jednom su posve suglasni: ne bi voljeli da se slično dogodi njihovoj djeci. Do sličnih je zaključaka došao i istraživački tim, koji je izdao publikaciju ‘'podebljanu'’ analizom stanja i preporukama za postupanje u slučajevima maloljetničkih trudnoća.

– Naše je istraživanje pokazalo da u većini slučajeva obitelj ipak podupire maloljetne roditelje. No događa se da nadležni resori nisu dovoljno usklađeni, a i sami zaposlenici su se u našoj anketi izjasnili da bi trebalo donijeti protokol o postupanju i suradnji – kaže Silvija Stanić iz udruge Korak po korak.

 

Komentara 6

OB
-obrisani-
19:57 10.06.2011.

kad neće stare cure oće mlade

KA
karambita
15:45 10.06.2011.

Tako to biva kad se klinke ebu kao stuke

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:09 10.06.2011.

Bar neka proizvodnja u HR ide uspješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije