ŠTEDJETI JE BAŠ COOL

Vrijedna pčelica i dizajn štednja

štednja,dijete
Foto: Thinkstock
03.08.2015.
u 14:00

Štedjeti je super stvar, ali ipak je bolje novac držati na sigurnom, u banci, nego u čarapi. U Zagrebačkoj banci možeš početi štedjeti od malih nogu, a za to je osmišljena Pčelica.

Kunski štedni račun Pčelica namijenjen je djeci do 12 godina, a mališane za štednju Zagrebačka banka nagrađuje darom dobrodošlice i drugim nagradama, ovisno o tome koliko su uštedjeli. Dakako, otvaraju ga roditelji ili skrbnici djeteta, koji u skladu s Obiteljskim zakonom raspolažu novcem s dječjeg štednog računa. Svaki mali vlasnik računa i njegov zakonski zastupnik ili skrbnik uza štedni račun dobivaju i karticu Pčelice. Uplate su moguće i putem uređaja za polog i brojanje kovanica. 

U Zagrebačkoj banci nude ti se i mnogi drugi modela štednje, no posebno bi ti mogla biti zanimljiva Otvorena ili Dizajn štednja jer počinješ s 100 kuna ili 15 eura uplate i potom tijekom oročenja dalje uplaćuješ novac, onoliko koliko možeš izdvojiti za štednju. Ako se, pak, odlučiš za redovite uplate i ugovoriš trajni nalog s tekućeg računa, Zagrebačka banka će te nagraditi dodatnom premijom nakon isteka oročenja.

Vrlo je zgodan oblik štednje i stambena štednja. Nju možeš ugovoriti na 5, 7 i 10 godina. Kad završiš faks i zaposliš se, kad se zbroje godine štednih uplata i kamate te državna poticajna sredstva, bit će to svota s kojom ćeš mnogo lakše krenuti u život. I još nešto: samo stambena štednja daje ti pravo na povoljan stambeni kredit s fiksnom kamatnom stopom od prvog do zadnjeg dana otplate. Kad jednog dana počneš kupovati, adaptirati ili uređivati stan, uvidjet ćeš kolika je to prednost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije