Tikvice u sebi sadrže mnogobrojne prirodne sastojke koji imaju razne pozitivne posljedice na zdravlje, ali ljudi ih rijetko kada jedu i vole. Možda ste ih pokušali jesti na različite načine, ali jednostavno ne volite njihov okus. No možete ih zavoljeti- tako što ćete ih pretvoriti u čips, prenosi Healthybuliderz.
Tikvice spremljene na ovakav način su vrlo ukusne i hrskave, ali i dalje imaju mnoge pozitivne učinke na zdravlje, poput smanjivanja krvnog tlaka, poboljšanje imunološkog sustava, boljeg vida i smanjenje bolova u zglobovima.
Pogledajte kako napraviti tatarski biftek:
Sastojci:
1 tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice granula češnjaka
1/4 žličice mljevenog papra
1/4 žličice soli
Upute:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa. U međuvremenu, dobro operite svoju tikvicu u toploj vodi. Važno je dobro oprati tikvice jer ih nećemo guliti. U kori se nalaze brojni nutrijenti pa je svakako treba uključiti.
Tikvice narežite na ploške. Što tanje, to bolje. Zatim ih stavite u jednu posudu te dodajte maslinovog ulja i dobro pomiješajte. Dodajte i ostale sastojke te ponovno dobro pomiješajte.
Tikvice posložite na posudu za pečenje, tako da vam se ne slijepe. Stavite ih peći na 10 minuta, a zatim pažljivo okrenite i ponovno pecite još 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade pet minuta.
Dariju Gašparović multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km: