što vidite?

Zanimljiva optička iluzija otkriva jeste li kreativni ili se služite čistom logikom

psychologylove100/TikTok
30.08.2024.
u 06:00

Optičke iluzije često otkrivaju skrivene aspekte naše osobnosti i načine na koje naš um doživljava svijet oko nas.

Optičke iluzije mogu otkriti skrivene aspekte naše osobnosti, kao i načine na koje naš um funkcionira. To je ono što čini optička iluzija s konjem koja tvrdi da može otkriti jeste li logičniji ili kreativniji, ali važno je da ostanete pri svom prvom dojmu kako bi iluzija funkcionirala, piše Mirror

U TikTok videu, korisnik @psychologylove100 tvrdi da može otkriti kojom hemisferom mozga se više koristite kako bi utvrdio jeste li logičniji ili kreativniji. Video objašnjava: ‘Ako vidite da se konj okreće s desna na lijevo, dominira lijeva strana mozga, što znači da ste analitičniji i logičniji. Ako konj ide s lijeva na desno, desna strana mozga dominira, što znači da ste vrlo kreativna osoba’.

 

@psychologylove100 Did you see what I see? #psycologytest #personlatytest #whatdoyousee #whatdoyouseefirst #illusionoptic ♬ original sound - Psychologylove

Ako vidite da se kreće u oba smjera, video sugerira da ste među rijetkih 25% ljudi koji imaju uravnoteženu aktivnost obje moždane hemisfere.

VEZANI ČLANCI: 

Prema Mindvalleyju, mozgalice mogu ojačati um stavljanjem naših vještina razmišljanja na test, pomažući nam da pronađemo rješenja za misaone zagonetke i logičke izazove. Kako kažu: ‘Lateralno razmišljanje je način rješavanja problema koji koristi kreativniji i manje izravan pristup. Dok nas vertikalno razmišljanje uči analitičkom i logičkom pristupu problemima, lateralno razmišljanje omogućuje nam da vidimo probleme u potpuno novom svjetlu i pronalazimo jedinstvena, kreativna rješenja koja prije nismo mogli ni zamisliti’.

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
12:40 30.08.2024.

Znači med 25% sem, gdo bi rekel ?

GE
Gefufna
18:33 30.08.2024.

Malo lijevo, dodje do kraja pa malo desno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije