S obzirom na to da ga većina kućanstava kupuje svaki dan, kruh je svakako jedna od osnovnih životnih namirnica, no svi smo svjesni i velike mane tog popularnog pekarskog proizvoda; njegovog kratkog trajanja. Naime, već nakon tri do sedam dana na sobnoj temperaturi, na kruhu se počne stvarati pljesan.
Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice
Ipak, pravilno zatvaranje i skladištenje mogu pomoći spriječiti pojavu plijesni i produžiti mu rok trajanja, a stručnjak za hranu je na na YouTubeu kanalu Fracking Creations podijelio kako će ostati svjež i izvrsnog okusa čak tri tjedna - a ne uključuje zamrzavanje.
Kako se ne bi nakon par dana stvorila plijesan, morate napraviti dvije stvari; izrezati rupe na vrećici i držati kruh u hladnjaku.
- Prije nego što stavite kruh u hladnjak, na vrećici izbušite rupice kako se vlaga ne bi zadržavala, kondenzirala i uzrokovala brži rast plijesni - kaže stručnjak za Express.
Jednostavno, dodaje, škarama na obje strane vrećice napravite male rezove oko vrha, na mjestu gdje se spaja. Tako će se kruh polako sušiti i trajati će puno dulje inače.
- Ako vidite da ipak u vrećici ima kondenzacije i većih kapi vode, dodajte još par rupa - savjetuje stručnjak u videu u kojem je pokazao kako njegov kruh izgleda nakon punih devet dana.
"Deveti je dan još uvijek odličnog okusa!"
Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?
Ne stavljam kruhek u nikakvu plastičnu vrečicu, ako več hoču onda papirnatu vrečicu( škanicl) ili bez ikakve vrečice i ne pokvari se, malo se i posuši ali i to je zdravo.