Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi napad u Coloradu ove godine

Zaskočila ih puma: Bračni par se opuštao u kadi kad je životinja njega zgrabila za glavu

puma
/Press Association/PIXSELL
22.03.2023.
u 17:19

Zahvaljujući dobroj reakciji žena nije ozlijeđena, a muškarac je zadobio samo površinske ogrebotine, na vrhu glave i pored desnog uha.

Zamislite da uplatite odmor, sa suprugom sjednete u vruću kupelj i natočite si malo vina, a odjednom shvatite da vas pikira - puma! Naime upravo to se dogodilo neimenovanom muškarcu, dok se prije nekoliko dana u društvu svoje ljepše polovice opuštao u hidromasažnoj kadi na imanju u okrugu Chaffee, Colorado.

Američki su mediji prenijeli izjavu nesretnog čovjeka koji je rekao da je "iznenada osjetio kako ga je nešto zgrabilo za glavu".

U tom su trenutku on i njegova supruga počeli vrištati i prskati životinju vodom, a kad je žena zgrabila baterijsku svjetiljku i osvijetlila pumu, svjetlo i metež su je prestrašili i životinja se povukla.

"Puma se potom popela na vrh brda, smjestila u blizinu nekih stijena, pa čučnula i otamo nastavila promatrati par", opisuje portal Today svjedočanstvo ljudi koji su tada izašli iz kade i vratili se u kuću odakle su pozvali vlasnika nekretnine.

Muškarac je zadobio četiri površinske ogrebotine na vrhu glave i pored desnog uha.

Čim su stigli na mjesto događaja policajci su krenuli u potragu za pumom, no zbog niske temperature i smrznutog snijega na tlu nisu joj pronašli tragove. U svom su priopćenju istaknuli i da sumnjaju da će potražni psi imati više uspjeha, no naglasili su i da su postavili zamke u nadi da će uhvatiti divlju životinju.

"Par je učinio pravu stvar kada je napravio buku i osvijetlio pumu. Iako je ova žrtva zadobila samo lakše ozljede, incident shvaćamo vrlo ozbiljno. Upozorili smo susjede i postavili znakove za opasnost", rekao je Sean Shepherd, područni upravitelj za divlje životinje sa sjedištem u Salidi.

Ovaj je incident inače prvi napad pume na čovjeka u Coloradu ove godine, a posljednji je zabilježen 27. veljače 2022., kada je muškarac u okrugu Montezuma napadnut na vlastitoj verandi, prenosi Net.hr.

I on je preživio je, ali je pretrpio nekoliko rana na potkoljenici desne noge.

Inače, ovo je bio 24. nadležnim tijelima poznati napad pume na čovjeka u Coloradu od 1990. godine, a tri su slučaja kobno završila.

Pogledajte kako životinje iz Zoološkog vrta zagreb uživaju u pisanicama

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije