'Prijateljstvo s beneficijama'

Evo zašto seks s prijateljem NIJE dobra ideja

muškarac, žena, seks, ljubav
Foto: Thinkstock
12.02.2014.
u 10:29

Neobavezni seks s prijateljem mnogim ženama izgleda privlačno baš kao i čokolada bez kalorija (možda je riječ o istoj fantaziji).

Neobavezni seks s prijateljem mnogim ženama izgleda privlačno baš kao i čokolada bez kalorija (možda je riječ o istoj fantaziji).

No je li kombinacija prijateljstva i seksa zaista održiva? Problem s ovom vrstom ”prijateljstva s povlasticama” je u tome što ne pruža ni prijateljstvo, a ni korist. Upražnjavanje seksualnog odnosa s prijateljem obično se završava na dva načina: a) klasičnom vezom ili b) prekidom svih odnosa.

Kako god da se završi, njih dvoje prestaju biti prijatelji. Neke žene koje su se upustile u ovakav odnos nakon prekida osjećaju stid i poniženje. Osim toga, kod nekih prelazak iz prijateljstva u seksualnu vezu rađa potrebu da “prijatelj” postane nešto više, baš kao i da njihov odnos dobije komponente prave emotivne veze, kao što su razmjenjivanje sms-ova, zajedničke aktivnosti i dugi razgovori, potreba za bliskošću i zaštitom, i to svaki dan.

Ako on nema takvih aspiracija, osjećaj povrijeđenosti i izdaje je neizbježan.

U tom trenutku ”prednost” ovakvog odnosa postaje njegova mana, čak i za pametne djevojke koje misle da znaju u što se upuštaju.

U određenom trenutku, jedna od strana će se umoriti od takvog odnosa i poželjet će pravu vezu, ali s nekom drugom osobom. Jednostavno, takav odnos ne može biti bez obaveza, a kada se prekine, jedna osoba obično bude povrijeđena.

Komentara 1

Avatar LiTsung
LiTsung
13:32 12.02.2014.

Koja glupost od teksta ali sve na već uobičajeno niskoj razini novinarstva danas... Isto tako, klasična veza obično se završava na dva načina: a) brakom ili b) prekidom svih odnosa Sad koja je razlika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije