Žene kojima je dijagnosticiran rak dojke imaju veće šanse za oporavak konzumiraju li zeleno povrće, otkrila je velika studija provedena u Kini u suradnji s američkim Društvom za istraživanje raka u Chicagu. Oni su, naime, otkrili da postoji veza između zelenog povrća poput kupusa ili brokule i smanjene stope smrtnosti među oboljelima od raka dojke. U istraživanju je sudjelovalo više od pet tisuća žena, prenosi Daily Mail, a trajalo je pet godina. No, voditeljica studije Sara Nechuta upozorila je na velike razlike između količine zelenog povrća koji koje konzumiraju žene u Kini i žene na Zapadu.
– U Kini se puno više jede povrće nego u zapadnim zemljama – objasnila je Nechuta te dodala da je osim količine povrća ključno i o kojem je povrću riječ.
Kako se povećavala konzumacija povrća, tako je stopa smrtnosti padala između 22 posto i 62 posto.
Polu članak, cijeli bi bio popis povrća koje je potrebno konzumirati sa minimalnim dnevnim količinama,......................hvala vam još jednom na izvrsnom polučlanku......