Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODVAŽITE SE

Želite biti kreativniji i dovesti emocije u red? Onda već danas počnite pisati dnevnik!

Pisanje
Thinkstock
13.06.2024.
u 08:00

Pisanje dnevnika je poput razgovora sa samim sobom, u dnevnik možemo zapisati i ono što se pred drugima ne usudimo izgovoriti

Ako vam se ponekad čini da ste izgubljeni, da vam se u životu događa previše toga i da ne možete u red dovesti svoje misli, onda je krajnje vrijeme da počnete pisati dnevnik. Osobna bilježnica ili poseban dokument na računalo savršeno su mjesto na kojem možete zapisati i ono što se pred drugima ne usudite izgovoriti – od ogovaranja naporne susjede do razrade strategije za novi posao. Evo još nekoliko razloga zbog kojih biste dnevnik trebali početi pisati već danas.

Prepoznavanje važnih stvari: Danas svi živimo ubrzano i kroz glavu nam svakodnevno prolazi tisuću misli. Moramo voditi računa o sastancima, plaćanju računa, praćenju školskih aktivnosti djece, svladavati vlastite poslovne izazove. Dnevnik je savršeno mjesto za filtriranje svih tih misli, odnosno izdvajanje najvažnijeg.

VEZANI ČLANCI: 

Upoznavanje sebe: S vremena na vrijeme pročitajte starije bilješke u dnevniku, možda ćete se iznenaditi kad vidite kako ste o određenim temama razmišljali prije dvije ili tri godine. Dnevnik nam pomaže da proučavamo sami sebi i promatramo proces vlastiti proces rast.

Vježbanje pisanja: Pisanje je svakodnevna aktivnost, bez obzira na to kojim se poslom bavite. Ako ni za što drugo, pisanje vam je potrebno za objavljivanje statusa na društvenim mrežama. Vođenje dnevnika podrazumijeva svakodnevno vježbanje pisanja i sigurno ćete nakon nekog vremena promijeniti kako se vaš stol pisanja poboljšao.

VEZANI ČLANCI: 

 

Terapeutski učinak: Uvijek je dobro s nekim podijeliti doživljeno pa maka to bio i komad praznog papira. Kad doživimo nešto loše, dobro je to izbaciti iz sebe. Valja zapisati i dobre stvari te osjetiti zahvalnost za njih.

Stvaranje uspomena: Iako ga u ovom trenutku pišete samo za sebe, vaš dnevnik jednoga će dana predstavljati neprocjenjivu vrijednost za vašu djecu i unuke. Stoga među zapise možete ubaciti i fotografije, razglednice i slične sitnice koje su vam važne.

Moderan švedski svećenik: Pet puta tjedno ide u teretanu, a ima i brojne tetovaže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije