Isprobajte!

Želite li ispeći domaći čips od krumpira? Donosimo vam jednostavan recept!

shutterstock
15.05.2023.
u 07:00

U svega samo minuta imat ćete ukusne slane grickalice kojima sami možete birati začinjenost i debljinu

Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira jednostavno je i zabavno, a sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa ili mijenjati debljinu čipsa, piše AllRecipes.

Sastojci:

  • 4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
  • 3 žlice soli
  • 1 litra ulja za duboko prženje

Priprema:

  1. Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne vode. Ocijedite ih i isperite, a zatim posudu napunite vodom i dodajte sol. 
  2. Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
  3. Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške krumpira pržite u manjim serijama.
  4. Kad počnu dobivati ​​zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže.
  5. Po želji začinite sa solju.

Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije