Iako je važno da se meso uvijek iz sigurnosnih razloga ispeče do kraja, piletina nikako nije meso koje želite prepeći jer će ju to učiniti suhom i bezukusnom. Zato je jedan muškarac smislio genijalan recept koji uklanja sve dvojbe oko vremena spremanja i piletinu svaki put ostavlja sočnom...
Muškarac po imenu Elliott kaže da je ključ "najsočnije piletine koju ćete ikada probati" u voćki koju ćete naći u većini trgovina i koja će vas koštati samo nekoliko kuna, prenosi Mirror.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
U videu na TikToku pod korisničkim imenom @callmebelly Ellitot tako kaže da je sve što trebate učiniti piletinu marinirati najmanje sat vremena u mješavini maslinovog ulja i jednog kivija ili ga pak natrljati s kivijem.
"Kivi djeluje tako da piletinu dovoljno razgradi da nakon kuhanja ostane sočna i topi se u ustima", dodaje.
@callmebelly learned this one in Africa 🥝 I know it sounds crazy but trust me #kiwi #chicken #juicychicken #mealprep ♬ Permission to Dance (Instrumental) - BTS
"Ključ do najsočnije piletine koju ćete ikada jesti je kivi. Trebate ga samo izvaditi iz kore i smiksati ili zgnječiti vilicom. Jeste li ikada vidjeli ljude koji stavljaju limetu u svoje marinade? To je slično tome. Razgradit će piletinu i učiniti je super mekom. Pomiješajte ga s malo maslinovog ulja i zatim pustite piletinu da se marinira najmanje sat vremena. Znam da izgleda čudno, ali vjerujte! Obećavam da meso neće biti ni slatko ni kiselo, već samo jako sočno i ukusno!”, objasnio je u videu.
U komentarima se nekoliko ljudi složilo da kivi dobro ide uz meso zbog svojih enzima koji su izuzetni "omekšivači" mesa, a sadrže ih i ananas i guava.
"Riječ je o enzimu aktinid zbog kojeg će i guava i ananas također smekšati meso, ali će ananas dati i slatkoću", komentirala je jedna korisnica, a jedan je korisnik dodao: "Isto je i s mangom!"
Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu: