Da bude ujednačeno

Želite preplanuli ten? Evo savjeta kako to učiniti kod kuće

Sunčanje
Foto: Thinkstock
13.04.2014.
u 17:12

Započnite proces eksfolijacije kože bar pet dana prije nanošenja sredstva za samotamnjenje.

Tajna blistave i suncem obojene kože je u tome da se proces samotamnjenja započne na vrijeme.

Stručnjaci kažu da se ovaj proces odvija u tri koraka. U idealnom slučaju, to su priprema, primjena i održavanje. Dakle, započnite proces eksfolijacije kože bar pet dana prije nanošenja sredstva za samotamnjenje. (To je naročito važno ako su se na koži zadržali ostaci preparata za samotamnjenje od prethodnog tretmana.)

Tako ćete izbjeći pojavu mrlja, a boja kože će biti potpuno ravnomjerna i duže će se zadržati. Nakon eksfolijacije, uvijek namažite cijelo tijelo hidratantnim losionom, ili kremom - naročito laktove, koljena i pete.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

U idealnom slučaju, ako radite samotamnjenje kod kuće, neka to obavezno bude dva dana prije važnog događaja. Tako ćete uspjeti popraviti sve greške nanošenjem još jednog sloja preparata za samotamnjenje na problematičan dio kože. Također, izbjegavajte primjenu sredstva za samotamnjenje neposredno prije ili za vrijeme menstruacije. Zbog hormonskih promjena, koža je tada nešto masnija, ili suha, pa postoji rizik od pojave mrlja ili bržeg gubitka boje.

Prije početka procesa samotamnjenja kod kuće, utrljajte malo hidratantne kreme u kožu na mjestima gdje se preparat može nataložiti i stvoriti mrlje - linija rasta kose, nokti na rukama i nogama, obrve, kao i koljena, laktovi, pete i stražnji dio koljena. Postupak uvijek započnite od stopala da se ne biste morali saginjati. Također, nemojte energično utrljavati preparat u kožu jer ćete izgledati poput slanine! Umjesto toga, nanosite preparat nježnim pokretima dlanova (kao da milujete nekog).

Pokušajte se suzdržati od tuširanja što dulje, a tada koristite blagi gel za tuširanje, kako bi se boja maksimalno razvila.

>>Kakav vam je ten? Ovisno o tome birajte i boju kose

>>Za pravilan odabir kreme za lice otkrijte kakvu kožu imate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije