Za dobru vezu

Znate li što u ljubavi znači 'čarobno pravilo 5:1'?

veza
Foto: Thinkstock
11.09.2014.
u 21:00

Poklanjajte pažnju partneru kao da je novi muškarac u vašem životu i vidite što će se promijeniti u njegovom ponašanju i u vašem odnosu

Dugotrajnu vezu teško je "održati" živom, ali postoji cijeli niz savjeta i "pravila" kako ju graditi.

Poklanjajte pažnju partneru kao da je novi muškarac u vašem životu i vidite što će se promijeniti u njegovom ponašanju i u vašem odnosu, jedan je to od najčešćih savjeta za održavanje dobre i dugotrajne veze.

Ali nije jedini. Često se i savjetuje ženama da češće gledaju svog muškarca u oči, posebice tijekom razgovora.

"Pravilo 5:1" stručnjaci nazivaju čarobnim odnosom. Istraživanja pokazuju da parovi koji izgovore pet pozitivnih komentara na svaki negativan žive u najsretnijim brakovima. Još jedna jednostavna, ali učinkovita strategija je način na koji dočekujete partnera kad dođe kući.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ton kojim mu se obratite, kao i razgovor u prvih nekoliko minuta, određuje raspoloženje u kojem ćete provesti ostatak dana i večeri. Zagrljaj i osmijeh možda jesu male stvari, ali čine čuda i za njega i za vas. Ako vam nedostaje uzbuđenja u životu i ponovno se želite osjetiti živima, pronađite način da iskoračite iz sigurne zone – učlanite se u neki klub, smislite neki hobi, izmijenite navike u prehrani ili u svakodnevnim obvezama.

Za mnoge je to sasvim dovoljno da se pokrenu i eliminiraju osjećaj monotonije, bezvoljnosti i nijemog promatranja života koji protječe pokraj njih. Osim poboljšanja u vlastitom životu, ove izmjene uvijek pozitivno utječu i na vezu. Viši stupanj sigurnosti, zadovoljstva i energije obično potiče i veću iskrenost i otvorenost prema partneru, kao i izraženije interese za njegove potrebe. A to je, uz uvjet da postoji prava ljubav, uvijek recipročan proces.

>>9 vrućih razloga zašto biste baš svaki dan trebali voditi ljubav

>>Znate li kako prepoznati da mu je uistinu stalo do vas?

Komentara 2

Avatar BobaNova
BobaNova
06:46 12.09.2014.

ggg

AN
Ananda
20:44 12.09.2014.

Prava i iskrena ljubav je najbolji recept za sretnu vezu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije