Ivana donijela sreću mami

ZAN-ivana-txt.jpg
import
17.05.2006.
u 18:17

Riječanka Maja Zuzija Jovanović otputovat će u Berlin na utakmicu Hrvatske i Brazila zahvaljujući sretnoj zvijezdi svoje osmogodišnje kćeri Ivane.

Baka i djed su poslali kupone na Ivanino ime. Nisam imala pojma o tome pa sam bila jako iznaneđena kad su me nazvali iz Večernjaka. Baš mi je drago da ću na utakmicu, zajedno s kolegicom s posla Politimom Serafimovom. Već sam sada puna adrenalina, sigurno će nam biti super! rekla je mama Maja.

U Njemačku ih, kao i druge dobitnike, vodi Generalturist, a ulaznice osigurava Hyundai, koji i danas predstavlja svoj model "santa fe" druge generacije. Konstantni pogon na četiri kotača automatski raspodjeljuje moment motora na prednje i stražnje kotače. Za što bolji odnos između prijenosa snage na prednje i stražnje kotače brine se novi, električno kontrolirani sustav, s time da se u normalnim uvjetima gotovo sva snaga koristi na prednjoj osovini.

U iznimno skliskim uvjetima dodatna se trakcija može postići pritiskom na prekidač, smješten pri dnu središnjeg grebena, koji čvrsto povezuje prednju i stražnju osovinu osiguravajući jednaku brzinu vrtnje prednjih i stražnjih kotača. U ponudi su dva pogonska agregata, po jedan benzinac i dizelaš. Benzinski 2,7-litarski 6-cilindraš dobro je poznat i iz prethodne generacije. Riječ je o agregatu opremljenom sa po četiri ventila u glavi motora, koji pri 6000 okretaja nudi najveću snagu od 186,8 KS, dok je pri 4000 okretaja na raspolaganju maksimalan okretni moment od 250 Nm. Osnovni model dolazi s ručnim mjenjačem sa pet stupnjeva prijenosa, a može se odabrati i automatski mjenjač sa 4 stupnja prijenosa. Velika novost svakako je obnovljeni četverocilindrični 2,2-litarski CRDi dizelski agregat.

Hyundaiev vrhunski turbopunjač varijabilne geometrije (VGT) znači da 2,2-litarski dizelski motor snage 147,5 KS pri 4000 o/min ima više snage, ekonomičniju potrošnju i ukupno bolje performanse.

Želite prijaviti greške?