PROMO

Večernji vas vodi na premijeru predstave \'Luda šuma\' u DKD-u!

Luda šuma
PR
Autor
PR članak
25.04.2012.
u 11:56

Darujemo 2x2 ulaznice za premijeru predstave \'Luda šuma\' u Dječjem kazalištu Dubrava u nedjelju, 13. svibnja, u 18 sati

Nakon premijere predstave Polja mašte u Dječjem kazalištu Dubrava nastavljamo s premijerama. Riječ je o predstavi Luda šuma koje je nastala u koprodukciji s Gledališčem Glej iz Ljubljane. U Hrvatskoj će premijera biti u nedjelju, 13. svibnja u 18 sati. Predstavu možemo najaviti kao lutkarsko-glazbeni spektakl u kojoj su glumci i glazbenici zajedno istraživali i kroz međusobnu suradnju došli do zanimljive predstave.

O predstavi:

Luda šuma je nastavak istraživanja autora u tom smjeru njegovog stvaranja. Njena središnja ideja je stvoriti zvonko “šumsko kazalište”, koje je u materijalnom smislu organski izgrađeno od objekata prirode. U njemu kao glazbeni instrumenti, lutke ili scenografija oživljavaju šumske biljke, dijelovi drveća, korijenje, šumsko voće i drugi predmeti pronađeni u prirodi.

Prolazna točka izvedbe su bajke o ježiću i njegovom najboljem prijatelju medvjediću ruskog pisca za djecu Sergeja Kozlova (1940-2010). Oni žive u šumi, zajedno ju istražuju, upoznaju druge životinje, promatraju prirodu, šumske pojave i prate promjene godišnjih doba. Kroz njihov odnos i reakcije na okolicu, priče otkrivaju teme poput prijateljstva i povjerenja, osamljenosti, tolerancije, osjetljivosti, osjećaj čuđenja svijetu i radosti života. Na tragu ježića i medvjedića djeca odlaze na “avanturu života” njegovih bolesti, ljepota i tajanstvenosti.

Ovu predstavu je režirao mladi slovenski redatelj Peter Kus, tekst i dramaturgiju potpisuje Ajda Rooss, likovno oblikovanje Kaja Avberšek, lutke su izradili Silvo Metelko i Peter Kus, a kostimografiju potpisuje Iztok Hrga.

U predstavi igraju, pjevaju i sviraju: Andrea Giordani / Marija Kolb, Bruno Kontrec, Yaniv Shentser i Ivan Štrok.

Vecernji.hr daruje


Ako želite u kazalište, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?