pravi izbor

5 zdravih namirnica koje imaju više masnoća od krafne

krafne i kroštule
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/2
24.06.2014.
u 08:40

U jednoj se krafni nalazi oko 2,5 do 3 grama zasićenih odnosno trans masnih kiselina koje se povezuju s razvojem srčanih bolesti i začepljenja žila

Kad kažemo krafna, složit ćete se, većina pomisli "To je masno, nije zdravo".

No nisu sve masnoće iste. One u krafnama svakako treba izbjegavati, baš kao i svake druge  u industrijskim proizvodima.

Masnoće iz voća i povrća, odnosno iz prirode, nužne su pak organizmu za optimalno funkcioniranje.

U jednoj se krafni nalazi oko 2,5 do 3 grama zasićenih odnosno trans masnih kiselina koje se povezuju s razvojem srčanih bolesti i začepljenja krvnih žila.

Za ilustraciju, postoje namirnice koje imaju više masti od krafne ali su i - zdravije.

Krafna ili avokado? Treba li uopće pitati.

>>3 sasvim jednostavna razloga zašto ne biste trebali jesti pržene krumpiriće

>>Učili su nas jedno, sada nas uče drugo... Ovo su nova pravila za zdravu prehranu

Komentara 2

HR
hrxxx111
14:19 24.06.2014.

One u krafnama svakako treba izbjegavati, baš kao i svake druge u industrijskim proizvodima. Pisete bezvezne clanke. Zna se da se kod nas krafne prave u svinjskoj masti a ne toj vasoj industrijskoj ili o cemu vec laprdate.Po vasim zadnjimim clancima svinska mast je zdrava pa su i domace krafne zdravije od tu nekakve salatice ili sto vec

PO
popusti1000
10:04 24.06.2014.

Pozdrav. Preporučujem južnoameričko voće pitaju. Pozitivno utječe na poboljšanje zdravlja očiju i vida, ubrzava metabolizam i probavu te se stoga preporučuje osobama koje imaju problema sa viškom kilograma. Pitaja ima veliki utjecaj na ljepotu kože, smanjenje masnoća u krvi, regulirara razinu gukoze u krvi te stimulira libido. Više o tome na blogu stranice top popusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije