Halo, doktore!

Za neugodno pečenje jezika 'krivci' bakterije, gljivice ili stres

beljenje, jezik
Foto: Thinkstock
13.11.2014.
u 10:40

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

P:  Imam dijete od 10 godina i često se žali da ga peče jezik i to mu stvara probleme. Ujutro kad se probudi, ponekad ga tako jako peče da ne može otvarati usta i govoriti. Teško mu se koncentrirati i pratiti nastavu. Borimo se s tim problemom već dosta dugo, još od vrtićke dobi. Ne znamo kome da se obratimo jer do sada nitko nije točno utvrdio o čemu je riječ.

Molim za savjet.

O: Budući da su jezik i usna šupljina vrlo lako pristupačni i pregledljivi, ne bi trebalo biti teško doći do dijagnoze. Dijete najprije treba pregledati otorinolaringolog i eventualno stomatolog. Zatim treba učiniti bris sluznice jezika i usta na bakterije i gljivice. Ako su svi nalazi uredni, treba razmisliti i o emocionalnom stresu kod djeteta, koji može biti uzrok osjećaja pečenja jezika.

>>'Imam problem s umnjakom, koji nikako da izađe i bolno je. Što mi je činiti?'

>>'Imam 36 godina i česte vrtoglavice. Što može biti uzrok?'

>>Što je pleva, kako se dobiva i koje su posljedice?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije