06.10.2009. u 17:13

Preživio je pad iz aviona, preživjet će i krizni porez. Frane Selak iz Petrinje

Umirovljenom profesoru glazbe Frani Selaku iz Petrinje 80 je godina i smatra se najsretnijim Hrvatom. Frano je preživio pad aviona, a potom je preživio pad autobusa u Neretvu. Sreća ga je pomazila i dok je igrao loto jer je prije sedam godina osvojio više od šest milijuna kuna. Dobro ga služi i zdravlje pa je u dobitku uspio uživati, što znači da je novac stigao potrošiti pa živi od penzije. Na žalost, sada ga je dostigla nesreća u obliku kriznog poreza. U rujnu je sretnik dobio povišenje mirovine sa 2985 na 3025 kuna, što znači da plaća “harač” od 60 kuna pa umjesto više, prima manje. Ali nakon svega, preživjet će Frane i “povišicu”.

Direktori gubitaši odrekli se kune od svoje plaće
Sapunica o škverovima koja nitko neće kupiti ni za jednu kunu dobila je novi nastavak. Iz Ministarstva gospodarstva izašli su podaci prema kojima su svi direktori škverova imali plaće veće od one premijerke J. Kosor. Najveću je plaću imao direktor najmanjeg brodogradlišta, onog u Kraljevici, Irvin Badurina koji je za vođenje škvera primao čak 28 tisuća kuna. Premda su ti iznosi kap u moru gubitaka koji se mjere u milijardama kuna, Vlada je izdala naputak da plaće srežu na manje od 17 tisuća kuna. Rečeno – učinjeno. U 3. maju sada svi članovi uprave imaju u kunu iste plaće – 16.999 kuna. A za onu jednu preostalu kunu mogu kupiti brodogradilište.

HDZ naručio plakate na račun proračuna
Ivica Sopek, načelnik općine Tounj, neugodno se iznenadio kada je od karlovačke tiskare MB tisak dobio račun za plakate i letke HDZ-a. Sopek je kao nezavisni kandidat na izborima pobijedio kandidata dotad vladajućeg HDZ-a, a za Novi je list izjavio da mu ne pada na pamet novcem poreznih obveznika plaćati stranački promidžbeni materijal. Bivši načelnik, hadezeovac Nikola Brletić bio je valjda silno uvjeren da će ponovno pobijediti na izborima pa je iz načelničke fotelje naručio potrebne plakate. Brletić u svemu ne vidi ništa sporno i krivi tiskaru zbog pogrešne fakture. Ima pravo, u tiskari su trebali voditi računa o rezultatima lokalnih izbora.

Komentara 2

HO
HowYesNo
05:01 08.10.2009.

Jurkovicu ne provociraj. **bo te F.Selak. Po tvojoj logici one najbogatije treba najvise zaliti. Moj stari nakon 40 godina rada (ne puhanja u diple i odgajanja generacija novih puhaca u diple) ima 2000 kuna, ali ne mora platiti porez na mirovinu kao G. Selak. Kakav sretnik! Jedino mu jos to trebam objasniti. Aj da ti pokusas?! A jos bi vise ja volio popricat sa tvojim urednikom. Ko te placa da mi je znati?!

OB
-obrisani-
07:01 07.10.2009.

jedna dobra, temeljita istraga tko je sve jamio preko škverova, u HAC-u , ministarstvu prometa i veza, HFP i INI bi oslobodilo zemlju od 90% lopina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?