Uoči Jadranskog derbija

Kek: Baklje za pobjedu se bolje vide noću

Matjaž Kek
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.04.2014.
u 21:28

- Vidi se Tudorov rad, okupili su zaista dobru momčad, dobro je ozračje u sastavu. Iako su mnogi na početku govorili da neće dugo izdržati, osam utakmica prije kraja sezone došli su do prilike da osvoje drugo mjesto

Nogometaši Rijeke odavno nisu imali privilegij tjedan dana u miru se pripremati za neku utakmicu. Nema razloga da u utakmici s Hajdukom ne budu na razini momčadi koja, prema objektivnim kriterijima, zaslužuje naslov doprvaka, što je trofej koji je davno u HNL-u trebalo ustanoviti zbog klubova koji se najviše približe Dinamu. Takva dva kluba u nedjelju igraju na Kantridi.

- Nije to samo jadranski derbi, to je izravna borba za drugo mjesto. U dobroj smo seriji, ali u derbijima nema favorita - kaže kapetan Rijeke Dario Knežević.

Rijeka ove sezone postojano kvalitetno igra. Od Hajduka se baš nije moglo očekivati da će u ovom dijelu sezone biti tako visoko:

- Iskreno, nisam ni ja to očekivao. Vidi se Tudorov rad, okupili su zaista dobru momčad, dobro je ozračje u sastavu. Iako su mnogi na početku govorili da neće dugo izdržati, osam utakmica prije kraja sezone došli su do prilike da osvoje drugo mjesto. Hajduk je uvijek Hajduk i neću reći da sam iznenađen, ali sam jedan od onih koji je očekivao da neće izdržati na takvoj razini cijelu sezonu - kaže Knežević.

Na Kantridi je sve spremno za spektakl, jedino mreža iznad kaveza za Torcidu i termin početka utakmice (15) nalažu na oprez.

- Termin je malo neobičan. Meni više paše onaj ugođaj reflektora i osvijetljenih stijena... A i vatromet se bolje vidi noću - kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Neupućenima na znanje: Kekova izjava jasna je poruka Hajduku budući da domaćin priređuje vatromet poslije svake pobjede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije