Barcelona u strašnoj formi

'Pa neka je Neymar prodao 'oxford', to je ono što narod i želi'

Suarez, Neymar, Messi
Foto: REUTERS/Albert Gea
01.06.2015.
u 09:45

Messi je opet pokazao da je najbolji, proglašava ga se bićem s nekog drugog planeta. No, i ta Barcelona pokazala je svu nogometnu raskoš, odigrala je opušteno, odigrala je za gledatelje, a opet tako učinkovito.

Doajen sportskog novinarstva Zvonimir Magdić Amigo nerijetko je, gledajući nogomet, bio nezadovoljan. Pogotovu smjerom kojim je nogomet krenuo, gdje je sve bilo rezultat, u kojem igra nije bila važna. I doista mu nisu bili važni golovi, a jednom je i ustvrdio:

- Čemu uopće ti golovi, treba ih maknuti.

Pique: Nije mu to trebalo

U slučaju da je gledao finale španjolskog kupa između Athletic Bilbaa i Barcelone, zacijelo je bio zadovoljan. Ne samo zato što je Messi nanizao četiri suparnička igrača u slalomu kakvog je u najboljim trenucima vozio Ivica Kostelić, i zabio gol koji je sve usmjerio.

Messi je opet pokazao da je najbolji, proglašava ga se bićem s nekog drugog planeta. No, i ta Barcelona pokazala je svu nogometnu raskoš, odigrala je opušteno, odigrala je za gledatelje, a opet tako učinkovito.

Spomenuti Amigo mogao je uživati i u potezu Brazilca Neymara. Pokušao je 'oxfordom' prevariti svog čuvara, ovaj ga je srušio i na njega su navalili igrači Athletica. Naime, shvatili su takav potez kao podcjenjivanje, nesportsko ponašanje i, da nije bilo Rakitića i društva koje ga je branilo, mogao je dobiti pokoji šamar.

Ako je takav ekshibicijski potez nesportski, onda se sportom ne treba ni baviti, to je čaroban potez koji mogu izvesti majstori, zbog toga se i dolazi na stadion. Ako je to nesportski potez, onda je i nesportski imati u momčadi Messija koji sam može proći četiri igrača i zabiti gol, ili odigrati 24 dodavanja u akciji koja prethodi golu. Nesportski prema slabijoj momčadi? Ma dajte.

Još je manje razumljivo što su neki iz Barcelone dali podršku suparničkim igračima i što i oni takav potez drže neprimjerenim.

- Nije bilo potrebe da Neymar radi takav spektakl - kazao je Gerard Pique.

Još je oštriji bio Neymarov trener Luis Enrique:

- Da sam igrač Athletica, reagirao bih na isti način, možda još i gore. Jednostavno, u Španjolskoj se loše gleda na takve stvari, u Brazilu je drugačije, tamo je to je normalno. Razumljivo je kako su protivnički igrači reagirali na takav potez, u utakmici koju su gubili.

Raketa je dio stroja

Na stranu i sad taj potez, Barcelona se mora veseliti ne samo zbog duple krune, već i zbog forme u kojoj igra. I to pred finale Lige prvaka u subotu u Berlinu s Juventusom. Barca je u čudesnoj formi nakon duge i naporne sezone kad se mogao očekivati pad. No, oni su imali malu krizu, puno prije stigli su se posložiti, srediti međusobne odnose i sad izgledaju nevjerojatno svježe. Tako izgleda i naš Ivan Rakitić, opet je igrao jako dobro u tom Barcinu stroju. No, u Barci su svjesni da je utakmica s Juventusom drukčija priča, Juve će opet biti tvrda kost, Allegri ima posloženu momčad koja je u euforiji, kao i cijela Italija, željna trofeja. Real je bio favorit u polufinalu, pa su Talijani prošli. I Barca će imati u Berlinu ulogu favorita...

>> E, to je tiki-taka - Messijeva čarolija i gol nakon 24 dodavanja devetorice igrača!

Komentara 3

Avatar oracle5
oracle5
11:11 01.06.2015.

Pa onda bi i panenku tribalo zabraniti, ako ćemo se držati glupih pravila. Šta golman ne izgleda glupo kad mu lopta lagano ide po sredini gola a on leži na podu. Zabranimo i suhi list u rukometu ili možda AS u tenisu

IG
Iggorson
12:35 01.06.2015.

Neymar je napravio genijalan potez ,a branič je napravio prekršaj rukama. Šta je iduce? Zabrana driblanja?

SC
Schlosser
13:05 01.06.2015.

Ma kakve su to gluposti.Publika je zeljna ovakvih poteza a nogomet se igra zbog publike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije