DOBILI ŠAHTAR 2:1

Pogledajte kako je zaslugom Vide Dinamo osvojio ukrajinski kup!

Domagoj Vida
Foto: Screenshot/YouTube
1/2
15.05.2014.
u 21:00

U pobjedničkoj momčadi Vida je odradio odličnih 90 minuta. Vukojević je igrao 71. minute. Kod Šahtara Srna je igrao do 79. minute, a Eduardo je dobio priliku od 69. minute.

Nogometaši kijevskog Dinama na neutralnom terenu u Poltavi pobijedili su Šahtar sa 2:1 te tako deseti put u povijesti uzeli ukrajinski kup. Jedan od najzaslužniji za naslov Kijevljana je hrvatski reprezentativni branič Domagoj Vida.

Mreže su mirovale do 40. minute, a onda je nakon udarca iz kuta s deset metara iz voleja pucao Vida. Njegov udarac na putu do gola u vlastitu je mrežu skrenuo branič Šahtara Kucher.

 

Samo tri minute kasnije Vida se ipak upisao među strijelce. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane hrvatski reprezentativac je najviše skočio i sa šest, sedam metara udarcem glavom matirao golmana Šahtara.

 

Nadu Šahtaru vratio je golom u 57. minuti Douglas Costa. Nakon duge lopte sjurio se u šesnaesterac Šahtara, a onda je udarcem iskosa s lijeve strane pogodio u suprotni kut za 1:2.

 

Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao, pa je Dinamo deseti put uzeo ukrajinski kup. Inače, obje momčadi s kraj utakmice dočekale s deset igrača. Kod Šahtara je zbog drugog žutog kartona isključen Rakickij, a kod Dinama Yarmolenko.

U pobjedničkoj momčadi Domagoj Vida odradio je odličnih 90 minuta, a bio je u prekidima stalna opasnost za gol Šahtara. Ognjen Vukojević igrao je od 71. minute.

Kod Šahtara Darijo Srna je kao kapetan počeo susret, međutim u 79. minuti dobio je udarac zbog kojeg je morao biti zamijenjen. S terena je izašao držeći se za lijevu stranu trbuha. Eduardo da Silva priliku za igru dobio je od 69. minute, ali njegov ulazak ovog puta nije pomogao prvaku Ukrajine.

>> Srna ide po 20. trofej u karijeri!

Komentara 2

MO
Mocnimis
21:05 15.05.2014.

Bravo Vida! Hulk će se samo odbijati od tebe! :D

Avatar Topgen
Topgen
11:54 16.05.2014.

Nije mi jasno kako oni u Ukrajini jos misle na nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije