'KONTROVERZNI PODUZETNIK'

Reno Sinovčić sudio je sporni finale kupa između Osijeka i Cibalije

Sinovčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
02.12.2014.
u 16:02

– Neka manje šmrče, bit će normalniji. Tuče policajce, tuče novinare, napada suce – rekao je svojedobno Sinovčić o Mamiću

Reno Sinovčić, prvi čovjek NK Zadar i njegov dugogodišnji vanjski suradnik uhićen je jutros zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela. Bivši nogometni sudac i "kontroverzni poduzetnik" imao je velik utjecaj u domaćoj ligi, a sudjelovao je i u transferima igrača poput Marina Tomasova i Danijela Subašića.

Sinovčić je dijelio pravdu na utakmici finala kupa 99. između Osijeka i Cibalije (2:1) i izazvao bijes Vinkovčana koji su u velikom broju stigli na Maksimir. Sinovčić je igračima Cibalije pokazao dva crvena kartona i produžio susret (tada sudačka nadoknada službeno nije postojala) pet minuta tijekom kojih je Osijek postigao pogodak i osvojio trofej.

Nakon toga su krenule priče da je to bila nagrada Osijeku koji je prije toga u prvenstvu s Rijekom odigrao 1:1 (Krečak je zbog zaleđa poništio gol Riječanima) što je omogućilo Croatiji da osvoji naslov.

Štimčev operativac u izborima

Reno Sinovčić svojedobno je bio u dobrim odnosima sa Zdravkom Mamićem. No, između njih je puklo kod transfera Ivice Olića u CSKA. Sinovčić je tada tvrdio da ga je oštetio pohlepni Mamić.

– Neka manje šmrče, bit će normalniji. Tuče policajce, tuče novinare, napada suce – rekao je o Mamiću.

Poslije se udružio s Igorom Štimcem koji je na famoznoj izbornoj skupštini HNS-a 2010. za dlaku izgubio izbore za predsjednika.

– Čvrsto vjerujem da je Reno Sinovčić pošten čovjek – rekao je tada Štimac.

Sinovčić je 2014. iznenađujuće izabran za predsjednika Udruge prvoligaša, čemu su se protivili Dinamo, Lokomotiva, Osijek... Oporba je bila za gašenje udruge i pripajanje HNS-u.

– Riječ je o borbama koje su se i prije događale. Ako nekoga ne možeš kontrolirati, ugasi ga – objasnio je Sinovčić.

Sporna privatizacija

Krajem ove godine Sinovčić je od dugogodišnjeg "vanjskog suradnika" Zadra postao predsjednik. Klub je postao dioničko društvo tako da je dug državi prebačen na Grad Zadar, a vjerovnici su svoja potraživanja pretvorili u dionice. Sinovčić je u vlasništvo dobio više od 30 posto dionica. No, na kraju je uhićen.

– Nemoguće je da je NK Zadar imao temeljni kapital od 70 milijuna kuna kada je i bivši direktor Novica Erlić svojedobno izjavio da NK Zadar nema ni kune imovine. Sinovčić je tako postao vlasnik  nekakvih navodnih 70 milijuna kuna potraživanja koje je navodnim pozajmicama davao igračima – rekao je nezavisni gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač.

Zadar će se, po svemu sudeći, ove sezone grčevito boriti za opstanak, a za sada ga nije uspio podignuti ni Ćiro Blažević koji je postavljen za trenera. Ćiro se nada da će prvi čovjek uskoro biti pušten. – Nadam se da će Reno Sinovčić, taj dobrotvor nogometnog kluba i žrtva, biti pušten...

>> Završen pretres Sinovčićeva stana. Odvjetnik: Nije uzeo ni lipe iz nogometnog kluba ili svoje tvrtke

Komentara 5

DU
Deleted user
16:39 02.12.2014.

Finale kupa Osijek-Cibalia koje je sudio Sinovčić ulazi u najveće sudačke krađe koje sam u životu vidio ....prestrašno što je tada napravio vinkovčanima ....i to je Štimčev najveći frend i saveznik , užas..

DZ
DINAMO-ZG
17:45 02.12.2014.

"Kontraverzni poduzetnik"???? Poduzetnik u čemu?? Lopovluku i krađi, malverzacjama i primanju i davanju mita!! Nemojte tu riječ upotrebljavati jer omalovažavate časne ljude koji zarađuju svojim poštenim radom, a ne makinacijama i lopovlukom! Ovaj je možda kontraverzan, ali lopov i mafijaš! Poput njegova mentora i zaštitnika, poznatog kradezeovca, nedodirljivog Kaljmete, za kojega dotični obavlja prljave poslove! Nadam se da će to vrlo brzo i sud dokazati! Protiv lopina svih vrsta! Lijep pozdrav svima koji vole Hrvatsku!

DE
derin
16:23 02.12.2014.

Netko je drugi bio sudac na utakmici rijeka-osijek, a sad sjedi u izvršnom odboru hns-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije