STRUČNJACI SLOŽNI

Uz ovakvog Rakitića više nitko ne žali za Xavijem!

Ivan Rakitić
Foto: DPA/PIXSELL
08.05.2015.
u 09:02

'Ivan Rakitić pokazao je da je više nego dostojan nasljednik Xavija.'

Svjetski mediji uz Messija najviše su bili oduševljeni igrom našeg Ivana Rakitića. Svi se slažu, utakmica protiv Bayerna bila mu je najbolja otkad je ljetos iz Seville stigao u Barcelonu.

"Ivan Rakitić pokazao je da je više nego dostojan nasljednik Xavija", piše britanski Telegraph.

"Nou Camp ovacijama je pozdravio hrvatskog reprezentativca kada je izlazio iz igre. Umjesto njega ušao je Xavi, srce i duša moderne Barcelone, ali Rakitić je legendu i svog idola ove sezone prikovao za klupu", piše Mundo Deportivo te dodaje:

"Rakitić je iz bitke s Xabijem Alonsom na sredini terena izašao kao veliki pobjednik. Frustrirani nogometaš Bayerna gubio je živce zbog Hrvata, što mu je u prvom poluvremenu donijelo i žuti karton. Nepogrešivo se Rakitić slagao sa svojim napadom, ostavljajući Xabiju i Schweinsteigeru, kojem je jednu loptu gurnuo kroz noge, puno posla. Kao šlag na tortu Rakitić je upisao i asistenciju za Messijev drugi pogodak.

I hrvatski iskusni trener Stanko Poklepović oduševljen je Rakitićevom igrom.

– Raketa je fenomenalan igrač, sada se potpuno adaptirao na igru Barcelone i pokazuje do kraja svoju klasu. Ivan ima izuzetan osjećaj za postavljanje u igri, ali i za distribuciju lopti prema napadačima Messiju, Neymaru, Suarezu – rekao je Poklepović i dodao:

– Nije toliko vidljiv tijekom igre kao Messi ili Suarez, ali je jako učinkovit. Ne daje mu Enrique bezveze prednost pred Xavijem.

Posebno su svi oduševljeni Rakitićevom asistencijom za drugi Messijev gol, kada je sjajnim pasom izbacio trojicu igrača Bayerna i omogućio Messiju da ide jedan na jedan protiv Boatenga.

Zanimljivo, Rakitić je nakon prekjučerašnje utakmice morao na dopinšku kontrolu, a iz Bayernove momčadi odabrali su Manuela Neuera, inače jako dobrog Raketina prijatelja.

A Jerome Boateng, kojeg je Messi izvozao kod drugog gola, jučer je bio apsolutni hit na internetu.

"Jerome Boateng, mjesto rođenja: Zapadni Berlin, mjesto nogometne smrti: Camp Nou", neki su od duhovitih komentara na društvenim mrežama.

– Kratko i jasno, Messi je genij. Čast ga je gledati. A ovo što je napravio sirotom Boatengu jednostavno nije legalno – rekao je bivši igrač Liverpoola Jamie Redknapp, dok je bivši arsenalovac Thierry Henry dodao:

– Boateng je ispao smiješan, ali tako je to kada dopustite Messiju da vas krene vozati i prebacivati s noge na nogu. To si nijedan branič na svijetu ne može dopustiti.

>> Pogledajte kako je Rakitić poslao Schweinsteigera 'po ćevape'

Komentara 10

FI
fing
10:38 08.05.2015.

Raketa je ove sezone igrao plašljivo i nedorečeno u Barceolni, ali u ovoj tekmi je stvarno bio dobar, u zadnje vrijeme se napokon oslobodio u glavi. Nadam se da će tako i nastaviti!

SS
sokac sa drave
12:41 08.05.2015.

Svi su primjetili Rakiticevu kvalitetu jedino onaj na slici sa crnim naocalama na pogrebu domoljuba klice nije nista primjetio.Dok je bio izbornik perfidno je unistavao Raketu govoreci mu ti samo strktno gazi uz autliniju a za sredinu on imam velemajstora Radosevica.

MA
matejcro
11:04 08.05.2015.

Isto kao i Luka u Realu, proradio je tek na kraju prve sezone. Nakon sto se prilagodio njihovom nacinu igre. Stvarno je bio uzitak gledati Raketu. Jedino mi je zao sto u drugom dijelu jos kod 0:0 kad je bio neometan na 16m nije pucao nego dodao Neymaru koji je bio u daleko losijoj poziciji za sut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije