VEDRAN MATOŠEVIĆ:

Moramo biti strpljivi i čekati priliku, Rusi su ipak favoriti za naslov

Mato Stanković
Marko Prpic/PIXSELL
07.02.2016.
u 10:30

Treba nam čudo od pobjede s dva gola razlike.

Na Europskom prvenstvu u futsalu, koje se igra u beogradskoj Areni, Hrvatska će igrati protiv Rusije (18.30 sati). Za prolazak u četvrtfinale treba nam pobjeda od najmanje dva pogotka razlike. Sve ostale kombinacije vode Ruse među osam najboljih sastava. Zanimljivo, prije četiri godine su nas u polufinalu Europskog prvenstva izbacili upravo Rusi, i to baš dva razlike - bilo je 4:2. Nije pomoglo ni što smo bili domaćini, a na kraju su nas za broncu svladali Talijani 3:1.

- Teško je bilo što reći poslije utakmice s Kazahstanom. Jednostavno smo napravili previše taktičkih pogrešaka u fazi obrane, a ekipa poput Kazahstana to kažnjava. Nema sada puno smisla vraćati se više na tu utakmicu. Moramo se okrenuti utakmici s Rusijom. U dosadašnjim prijateljskim utakmicama odigranima s Rusima pokazali smo da s njima možemo igrati.

Treba nam čudo od pobjede s dva gola razlike, budući da se radi o ekipi koja je možda i glavni favorit za naslov prvaka Europe, no mi vjerujemo u sebe i dat ćemo sve od sebe da danas pokušamo ostvariti pobjedu - rekao je naš vratar Ivo Jukić.

Rusija je na dva posljednja Europska prvenstva gubila u finalu. Sada sigurno želi doći do kraja.

- U susretu s Kazahstanom najviše nam je nedostajalo agresivnosti u obrani. Izgubili smo svaki duel, svaka ‘ničija’ lopta je na kraju bila za njih, ali ukoliko smirimo glave i saberemo se, vjerujem da imamo šanse protiv Rusa ostvariti potrebnu pobjedu s dva gola razlike. Od samoga starta moramo igrati strpljivo i čekati našu priliku. Naravno, ukoliko pred kraj rezultat možda neće biti pozitivan morat ćemo riskirati nešto više, no mislim da će sve biti dobro - istaknuo je Vedran Matošević.

U jučer odigranim utakmicama Španjolska je bez većih problema svladala Ukrajinu (4:1), dok je Srbija nadigrala favorizirani Portugal sa 1:3.

>> Način na koji igra Kazahstan je antipropaganda futsala!

Komentara 4

BL
Blender
10:45 07.02.2016.

Kad radis pogreske, svaka ekipa to kaznjava!

ZI
zigi7darko
11:20 07.02.2016.

"Rusi su ipak favoriti", pa svemir su za nas, pregaziti će nas kao plitak potok! Sada će mu smetati ruski brazilci. Volim futsal i smeta me rasipanje demagogije. Treba jasno reći gdje nam je mjesto. Futsal nam je totalni amaterizam.am. No, ovom Stankoviću smeta taktika protivnika. Zaboravio je na koji način je Hrvatska igrala na prošlom natjecanju, te kako je Capar postigao dva odlučujuća gola. Ovaj lik treba podnijeti ostavku, ili ga treba potjerati!

CI
cinbenik
11:54 07.02.2016.

N

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije