KONTROLA

Prvi hrvatski sportaš na OI testiran na doping, evo kako je prošlo!

Damir Martin
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
31.07.2016.
u 10:53

Za očekivati je da će dopinška testiranja biti sve češća s početkom natjecanja 6. srpnja

Hrvatski veslač Damir Martin je u nedjelju, kao prvi hrvatski sportaš na OI u Rio de Janeiru, podvrgnut dopinškom testiranju o čemu je obaviješten šef medicinskog tima Hrvatske olimpijske delegacije Dinko Pivalica.

Za očekivati je da će dopinška testiranja biti sve češća s početkom natjecanja 6. srpnja. Svi nacionalni olimpijski odbori obavezni su organizatoru Igara predati popis iz kojeg je vidljivo u kojim su sobama sportaši smješteni. 

Na temelju tog popisa licencirani dopinški kontrolori Svjetske antidopinške agencije (WADA) dolaze po sportaše koji su odabrani za testiranje te ih odmah odvode u laboratorij.

>> Braća Sinković: Iz Rija se vraćamo sa zlatnom medaljom

Komentara 1

Avatar Azriel
Azriel
11:19 31.07.2016.

super da natjecanja počinju 6 srpnja :) ispravite to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije