TURIZAM Agencije protiv nove uredbe ministarstva

Putničkim agencijama zabranjen prijevoz turista bilo čime osim autobusima

19.05.2009.
u 20:18

DUBROVNIK – Udruga hrvatskih putničkih agencija ogorčena je novom uredbom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koja je ovih dana stupila na snagu. Prema toj uredbi, agencijama se zabranjuju svi transferi turista koji nisu obavljeni autobusima. Dakle, minibuseve, kombije i slična prijevozna sredstva vlasnici turističkih agencija više ne smiju koristiti.

– Posve je nevjerojatno da u godini kada je svima jasno da je turistička sezona nešto slabija, naše ministarstvo donosi uredbu koja turističkim agencijama stvara dodatne probleme. Prema ovoj uredbi svi transferi moraju se odvijati autobusima ili taksijima – istaknuo je na tiskovnoj konferenciji u Dubrovniku potpredsjednik UHPA-e Goran Hrnić, koji je istaknuo kako su agencije već izračunale gubitke koje će im ova uredba donijeti.

– Oko 10 milijuna kuna agencije će izgubiti ako se ta uredba provede ove sezone. Mi smo se obratili Ministarstvu turizma, s kojim imamo stvarno odlično suradnju, da pokuša utjecati na ovu odluku kako se ne bi dogodilo da agencije na kraju sezone propadnu – rekao je Hrnić, koji je dodao i kako se ovom uredbom pogoduje velikom broju, kako je on nazvao, sivih i crnih taksista koji ne plaćaju davanja državi, a sada će dobiti još veći profit. Ipak, kako su sve turističke agencije u Hrvatskoj ogorčene na ovu odluku, valja se nadati kako će ona ipak biti povučena, barem za ovu sezonu.

Želite prijaviti greške?