Veselje za najmlađe

Pogledajte što se to danas događalo u Vinogradskoj bolnici

Klaunovi doktori,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
02.10.2013.
u 14:58

– Super su i mislim da smo mi možda čak i uzbuđeniji od djece – rekla je odgojiteljica s odjela pedijatrije Lidija Oršlagić koja je plišani crveni nos, koji je dobila od klauna, i sama zataknula za kutu

Veselje i puno smijeha, kako od djece i njihovih roditelja tako i od samog osoblja, izmamili su jutros "klaunovidoktori" Crveni nosovi u KBC-u "Sestre milosrdnice". Bio je to prvi njihov posjet pedijatriji u Vinogradskoj, a tamošnji pacijenti, koji su ih dugo čekali, za doček su im napravili i poseban plakat koji je najavio njihov nastup točno u 10 sati.

– Djeca u Klaićevoj, na Rebru, na Srebrnjaku već nas znaju jer smo tamo redoviti, međutim, Vinogradska nam je nekako ostala kao bolnica u kojoj još nismo imali prilike biti – objasnio je kreativni direktor Crvenih nosova, i sam klaun, Zoran Vukić, dok su njegovi kolege, klaun i klaunica počeli obilaziti sobe s malim pacijentima.

Kako kaže Vukić, upravo princip posjeta u kojem klaunovi ulaze u svaku sobu kod djece najviše "pali" jer se stvara prisna i intimna situacija s klaunom.

– Super su i mislim da smo mi možda čak i uzbuđeniji od djece – rekla je odgojiteljica s odjela pedijatrije Lidija Oršlagić koja je plišani crveni nos, koji je dobila od klauna, i sama zataknula za kutu. Objasnila je kako i činjenica da i klaunovi nose kute pomaže liječnicima jer djeca nekako lakše prebrode strah od bijelih odijela.

– Zabavili su čitav odjel i stvarno su dragi. Naravno, bilo bi ih puno ljepše gledati u drugačijim okolnostima, ali donijeli su zaista puno veselja. Čekamo ih da dođu ponovno – rekao je Nenad Babić, tata trogodišnje Margarete koja je u Vinogradskoj danas peti dan.

>>'Klaunovidoktori' iz deset zemalja na klaun-paradi u Šibeniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije