ANTONIJA BLAĆE RTL-ova voditeljica najavljuje kulinarski show 'Večera za 5', koji s emitiranjem počinje u ponedjeljak, 14. svibnja, i govori kako ona gleda na svoj posao i prilike koje su joj se pružile

Rodila sam se pod sretnom zvijezdom

ekr-blace-txt.jpg
import
10.05.2007.
u 19:01

- U svakom ćemo tjednu upoznati pet novih natjecatelja, koji će jedni druge pokušati oduševiti svojim kulinarskim vještinama - objašnjava Antonija Blaće koncept nove RTL-ove emisije "Večera za 5", koja s emitiranjem kreće u ponedjeljak, 14. svibnja.

- Svaki natjecatelj kuha jedan dan i pokušava što hranom, što atmosferom, što iznenađenjima osvojiti druge. Na kraju dana ocjenama od jedan do deset ocjenjuje ga preostala četvorka, a u petak se doznaje i pobjednik tjedna - objašnjava Tonka, koja će u kulinarskom showu biti u ulozi moderatora.

- U emisiji nisam u ulozi profesionalca. Ja nisam kuhar, ja sam samo gurman. I uistinu nemam što voditi. Za mene su voditelji oni koje rade emisije uživo, a sve ostalo su predstavljači i moderatori. To je slučaj i s "Večerom u 5", u kojoj, eto, egzistiram u kadru kao lice poznato ljudima - kroza smijeh objasnila je svoju funkciju, te rekla kako je tamo da bi gledateljima otkrila zašto netko kuha onako kako kuha.

- Moram priznati, međutim, da često nailazim na problem jer kandidati govore razloge poput "mama mi je tako rekla", "ne znam zašto stavljam peršin, ali, eto, stavljam ga" i slično. "Večera za 5" je lifestyle emisija u kojoj želimo vidjeti kako ljudi žive jer se kroz hranu može dosta toga vidjeti: od toga kako se garnira hrana, kako je aranžiran stol...

Sve to ide u konačnu ocjenu, iz koje se pak jednako može mnogo doznati o životnim stilovima ljudi. Netko, primjerice, može reći: "Meni nije važno na čemu je servirano, važna mi je hrana pa evo desetka", a drugome cjelokupnu hranu mogu pokvariti ružni tanjuri - objašnjava Tonka, a kaže i kako je za nju mnogo teže snimati emisije koje ne idu uživo.

- Meni to najviše odgovara jer sve teče u stvarnom vremenu i kad iskrsne problem, ti ga odmah rješavaš. Mislim da se svi moji aduti u vođenju tu ne mogu vidjeti jer emisija koja se montira, ovisi o mnogo čimbenika. Možda mojih pet dobrih fora zbog montaže ili vremena uopće neće ući u emisiju. Mislim da je ovo mnogo napornije. Bolje funkcioniram uživo i to je za mene velika blagodat jer je taj tip emisija najteže raditi.

Nakon što se sama prijavila i ušla u izolaciju s ostalim stanarima u prvoj sezoni "Big Brothera", dvije je godine vodila taj reality. Sad je ta dvostruka dobitnica Večernjakova Ekrana, kao pravi gurman koji voli kuhati i u kuhinji spajati nespojivo, dobila priliku raditi kulinarski show.

- Stvarno sam se rodila pod sretnom zvijezdom. Kad vrtim film, nekako mi se na kraju uvijek sve lijepo složi. Na trenutke mi se čini kako ništa neće biti kako treba, ali na kraju sve ispadne dobro. Kad gledam unazad, privatno mi najteže pada što sam primorana promijeniti se. Ne smijem biti više toliko otvorena jer mi se nekad to obije o glavu. Jednostavno moraš napraviti svoju neku čahuru i nešto zadržati za sebe.

Uz voditeljski posao, Antonija privodi kraju studiranje, a od diplome s Grafičkog fakulteta dijeli je još diplomski rad.
- Čami već mjesecima i čeka da ga napišem. Kampanjac sam u svemu, pa tako i u tome. Jednostavno, životni bioritam mi je takav. Spavam zimski san pa se probudim i radim milijun stvari odjednom, pa opet malo hiberniram. Sad imam plan: moram do ljeta napisati diplomski rad. Nadam se da će ostati vremena i za godišnji odmor. Kako sad stvari stoje, formula za godišnji bit će more, barka i Hrvoje i ja.

Njih su dvoje u vezi više od godinu dana, odnedavna i žive zajedno, a kako stvari stoje u njihovoj kuhinji?
- Iskreno, otkad snimam, u nas doma više nitko ne kuha. No nisam mogla sama sebi vjerovati, ali jedan sam dan u pauzi snimanja otišla doma i zamijesila kolač. Ipak, moram priznati da mi se više ne da niti jesti, niti kuhati, niti gledati hranu. Ne zbog natjecatelja, jer su oni odlični, nego kad ste cijeli dan okruženi hranom, izgubite volju za jelom.

Tako da, kako god to tragično zvučalo, često i na cjelodnevnim snimanjima ostanem gladna. Ipak, naravno, tijekom kuhanja kušam hranu jer je stvarno glupo da stojim sa strane i pravim se da nemam nikakve veze s tim - objašnjava, otkrivajući kako je meso baš i ne fascinira.

- Uvijek ću prije odabrati ribu. Ma ja sam zapravo prava krvna grupa A: zanimaju me samo ugljikohidrati - objašnjava, te kroza smijeh poručuje:
- Ako se i udebljam zbog showa, možda će mi to osigurati nastavak emisije "Skidajmo kile".

Želite prijaviti greške?