Nije željela čestitati

Ruska plivačica Amerikanki: Pa hladni rat je gotov

Julija Efimova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
10.08.2016.
u 07:16

Da sam bila na Julijinu mjestu, ne bih voljela da mi čestita netko tko nije lijepo govorio o meni. Pa ako je željela da joj čestitam, ispričavam se – rekla je 19-godišnja King

Zanimljiva priča dogodila se nakon ženskog plivačkog finala na 100 metara prsno. Amerikanka Lilia King nije prihvatila pruženu ruku Ruskinje Julije Efimove koja je osvojila srebro.

– Da sam bila na Julijinu mjestu, ne bih voljela da mi čestita netko tko nije lijepo govorio o meni. Pa ako je željela da joj čestitam, ispričavam se – rekla je 19-godišnja King.

Amerikanka je bila najglasnija u kritikama protiv ruske plivačice koju je nazvala dopinškom prevaranticom. Naime, Efimova je dvaput pala na dopinškom testu.

Prvi put je suspenziju od 16 mjeseci odslužila od 2013. do 2015., a ove godine bila je u skupini sportaša kojima je pronađen meldonijum. Sportski sud u Lausanni dopustio joj je nastup na OI, no svaki put kad bi ušla u bazen bila je izviždana.

– Što se tiče postupka Lilie King, mislila sam da je hladni rat davno završen – rekla je Julija. 

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
14:09 11.08.2016.

zapadni sportaši koriste jednu drugu supstancu, istog djelovanja kao i meldonijum. ovo je rat farmaceuta u kojem je izgubio baltički proizvođač. ne ruski. ajd mi malo pojasnite phelpsa, njegov čudesni oporavka nakon teškog natjecanja, on idući dan uskače u bazenzen kao da tri dana nije ništa radio, samo laganini se brčkao. a ti cupcake i dalje živi u uvjerenju da su amerikanci najdiscipliniraniji sportaši na svijetu. sigurno su to dokazali druženjem sa prostitutkama, vozikanjem jahtama umjesto da su u olimpijskom selu (misliš da na toj jahti nije bilo 'žena'?). smetaju te dopingirani? ajd onda reci naši perkovički da se vrati doma. ona je također uhvaćena u dopingu. pa sad opravdavaj kako može i koga hoćeš. wada je američka organizacija, pod kontroloma američke države. u americi ne postoji niti jedna organizacija, bila ona 'world' ili nešto drugo, a da američke vlasti nemaju direktan nadzor nad njima. još jednom, pola ukupnog profita farmaceuta iz cijelog svijeta se odradi u americi. nema tu puno filozofije. dodajte k tome politiku, i eto vam. amerikanci svaki svjetski događaj, bil oda je sp, oi, iskoriste za svoju političku promociju. oni su oi politizirali, ne rusi, kinezi. amerikanci su pošteni? ajd pročitaj ti to mclarenovo izvješće i reci na temelju kojih to dokaza je on zaključio da je rusija sustavno varala? dal je rusiji data mogućnost obrane? nije. čak ni da odgovori na optužbe. čitav slučaj se temelji na osobi koja je pobjegla iz rusije zbog varanja. prevarante kazniti, svakako. al nevine ostaviti na miru. sad su svi rusi dopingirani? carl lewis nije bio, ne... ajd čitaj malo, prouči problem dopinga u svijetu. 15 država je osumnjičeno za sumnjivo ponašanje, al samo rusiji komplet zabranjen nastup. nije ti čudno, ne. a i što bi, pa amerikanci su gazde! hladni rat nema veze sa dopingom? ajd još jednom, pošteni amerikanci. to su valjda oni koji su u un-u 60-ih namjerno krivo preveli razgovor ruske kontrole leta i korejskog pilota, kad su rusi (sovjeti) srušili putnički avion duboko u svojem teritoriju nakon niza upozorenja. kad navršiš 18, komentiraj. do onda pazi da ti je kakao zagrijan dovoljno.

OD
otac_domovine
08:17 10.08.2016.

Ono što sam siguran je da je Amerikanaka bila još dopingiranija. Ameri koriste nanovije vojne dopinge. Onaj Phoels je ko tenk. Čovjek pliva 15 utrka kao da nije ni jednu plivao. To ne bi izdržali ni marinci. Na njemu testiraju neke opake dopinge.

NB
nikola.boromisa11
15:48 10.08.2016.

Njadopingiranija nacija su upravo Ameri.Problem je u tome što oni imaju vodeće farmaceutske laboratorije i drže kompletnu dopinšku komisiju u šaki,a sve to financira farmaceutska i vojna industrija USA-e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije