BILMANOVO ZLATO

Akrobatkinja Alina Hryshkova visila sa stropa i oduševila žiri, nakon svakog nastupa gubi kosu

Foto: NovaTv
1/69
06.10.2024.
u 22:25

Mlada akrobatkinja spojila je dva zahtjevna cirkuska elementa u jednu točku kojom je izbezumila publiku, a i žiri. „Ovo je preludo“, bila je Fabijanova prva reakcija, a Maju je interesiralo otpada li joj kosa nakon nastupa. „Nažalost”, odgovorila je Alina

U drugoj audicijskoj emisiji jedanaeste sezone Supertalenta, show je priredilo novih desetero kandidata s raznovrsnim talentima. Žiri se nekima nije mogao načuditi, a pojedini su izazvali apsolutno oduševljenje, pa je dodijeljen i drugi po redu zlatni gumb. Ovog je puta za njim posegnuo Davor Bilman nakon nastupa Ukrajinke Aline Hryshkove koja je izazvala delirij viseći sa stropa na kosi. Mlada akrobatkinja spojila je dva zahtjevna cirkuska elementa u jednu točku kojom je izbezumila publiku, a i žiri. „Ovo je preludo“, bila je Fabijanova prva reakcija, a Maju je interesiralo otpada li joj kosa nakon nastupa. „Nažalost”, odgovorila je Alina istaknuvši kako je reakcija koju dobije od publike vrijedna toga. Da se trud i žrtva isplate dokazao je i zlatni gumb kojim ju je nagradio Davor: „Želim biti siguran da ćemo te vidjeti opet“, poručio je.

Za zabavu u studiju pobrinuli su se Pintu i Ravi koji su iz Indije donijeli odličnu energiju i plesnim iluzijama raspametili publiku. Žiriju su se za njihovim pultom pridružili voditelji Frano i Igor, pa su svi zajedno uživali u showu simpatičnog plesnog para koji sanja o bollywoodskoj karijeri, a možda su upravo prolaskom dalje stigli jednu stepenicu bliže ostvarivanju sna.

Ništa slabiju energiju nisu imali ni mladi plesači iz plesne skupine Talent House čija je trenerica Marija i sama prije mnogo godina bila natjecateljica Supertalenta. Sa svojim je malim vojnicima pripremila bombastičnu koreografiju kojom su pokazali nevjerojatnu usklađenost i strast za plesom: „Bili ste jako inovativni i zanimljivi i meni vas je baš bilo fora gledati“, iskazao je svoje mišljenje Davor, a s njim su se složili i ostali članovi žirija i dali im zeleno svjetlo za dalje.

Nakon što su se gledatelji imali prilike rasplesati uz ekrane, uslijedilo je upjevavanje uz talentiranu Ukrajinku Anastasiiju Groshko. Njezinu hrabrost i sigurnost u vlastiti talent pokazuje izbor pjesme „Molitva“ koju je, usprkos jezičnoj barijeri, uspjela otpjevati na razini. Iako ju je Maja nahvalila koliko je opušteno izvela tako tešku pjesmu, Martina i Fabijan složili su se da im je nedostajalo dinamike i emocije: „Ne mogu se oteti dojmu da osjećam, znam i čujem da možeš puno više“, komentirala je Martina. Unatoč tome, Anastasiija je svojim talentom ipak zaslužila 4 'da' i priliku da sljedeći put opravda povjerenje žirija. 

Golišavi spektakl prepun plesa i strasti koji nikoga nije ostavio ravnodušnim priredilo je petero zgodnih Britanaca ujedinjeno u skupinu naziva Forbidden Nights. Prije početka točke, jedan od članova grupe pozvao je Maju i Martinu da im se pridruže na pozornici, no Martina je, čim je shvatila što se sprema, odjurila natrag na svoje mjesto. Njezina stolica nije zadugo ostala prazna jer je gospođa iz publike pohrlila pratiti nastup s najbolje pozicije. Martina je nakon nastupa golišave dečke iznenadila pitanjem nastupaju li na privatnim zabavama, apelirajući na proslavu svog rođendana, no bez obzira na iskazani interes, ostala je pri svom 'ne'. Momci su ipak osigurali prolaz dalje dobivši 'da' od preostalih članova žirija.

GALERIJA Kako se tijekom godina mijenjala Maja Šuput

1/25

Svoj neobičan talent demonstrirao je kandidat Jovica Nikolić koji posebnu pažnju pridaje slovima i brojevima. Svoju je fascinaciju najprije pretočio u riječi i rečenice koje započinju istim slovom, pa zatim u zbirke i knjige, a onda je svoj talent odlučio prezentirati i publici Supertalenta koja ga je odlično prihvatila. Martina je priznala da je uspio demantirati njene predrasude, a Maja tijekom cijelog nastupa nije skrivala svoje oduševljenje. „Vi ste genije!“, poručila je Maja koja je svojim kolegama priznala da je skoro stisnula zlatni gumb. Iako se to nije dogodilo, Jovica je dobio 4 'da' i prolaz dalje.

Još jedan nesvakidašnji talent pokazao je Hasan Minawi koji svira, kako kaže, na najjeftinijem instrumentu na svijetu – slamki. Hasan je patentirao svoj izum i posvetio ga onima koji si ne mogu priuštiti skupe instrumente te time učinio glazbu dostupnijom svima. Davor je svoju fascinaciju izrazio riječima: „Slušao bih ovo cijeli dan i cijelu noć“, a Maja se raspametila kad je čula da svira njezinu pjesmu. „Mrak! Kakva fora“, komentirala je, a Hasan je s nogu oborio i Martinu i Fabijana, pa je tako jednoglasno prošao dalje.

Novu dimenziju breakdancea pokazao je Tilen Grašić i time osvojio simpatije i komplimente žirija, a jedina zamjerka koju su imali bila je što njegov nastup nije duže trajalo. „Mene je jako dirnuo ovaj tvoj ples“, rekla mu je Martina kojoj se posebno svidjelo što ples svjesno koristi za vlastiti rast. Davora je pak oduševio spoj breakancea i trenutaka slabosti koje je objedinio koreografijom, što nije tipično za ovu vrstu plesa: „Stvarno si genijalac“, zaključio je Davor. Bilo na glavi ili na rukama, Tilen je s ponosom i s 4 'da' odšetao u idući krug natjecanja.

VEZANI ČLANCI

Dugo je tražio svoj najveći talent, a kad ga je sasvim slučajno pronašao, Josip Vrban ga je odlučio podijeliti sa širom javnošću. Budući da je Supertalent idealno mjesto za to, na pozornicu je ušetao s mističnom kutijom iz koje je izvukao svoje aseve – naočale različitih boja i oblika. Njegov talent – da mu sve naočale dobro stoje – potvrdio je na licu mjesta, no s time se jedina nije složila Martina koja mu je stisnula iks. Iako su se ostali članovi žirija složili s njegovom tvrdnjom i usput dobro zabavili isprobavajući naočale, na glasovanju su se usuglasili s Martinom te je Josip kući otišao s 4 'ne'.

Kraj druge emisije obilježila je jedna tužna priča sa sretnim nastavkom. Njezina protagonistica je Maja Ignac koja je, unatoč nesretnom i teškom djetinjstvu, postala sretna i ispunjena djevojka koja se odvažila pokazati svoj talent na velikoj pozornici. Izvela je dirljivu pjesmu kojom je ispričala svoju priču o svom životu prije i poslije dolaska u udomiteljsku obitelj  i rasplakala dio publike. Da je dirnula i žiri pokazali su njihovi komentari: „Meni se jako sviđa način na koji pjevaš i emocija s kojom pjevaš“, rekla je Martina, a Fabijan je pohvalio njezinu iskrenost u izvedbi koja odaje da su riječi pjesme uistinu nečija stvarnost. Maja je sa zaslužena 4 'da' prošla dalje, a Supertalent već iduće nedjelje nastavlja dalje s audicijskim epizodama i nezaboravnim trenucima.

 VIDEO: P. Diddy suočava se s teškom kaznom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije