IZBOR ZA EUROVIZIJU

ANKETA Objavljen je natječaj za Doru 2025. Što mislite tko bi nas trebao predstavljati?

Treći koncert Baby Lasagne na zagrebačkoj Šalati
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/16
20.09.2024.
u 12:34

Stručni ocjenjivački sud će na temelju natječaja odabrati 24 pjesme i 4 rezerve. Na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene niti na bilo koji način javno objavljene, a za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je pravila za izbor hrvatskoga predstavnika za pjesmu Eurovizije – Dora 2025. Javni natječaj otvoren je od danas 20. rujna 2024. do 15. studenog 2024.

Prijavnicu za natječaj - DORA 2025. - možete ispuniti online. 

Stručni ocjenjivački sud će na temelju natječaja odabrati 24 pjesme i 4 rezerve. Na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene niti na bilo koji način javno objavljene, a za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja.

Kriterij za odabir pjesama je isključivo umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.
HRT je objavio i pravila za sudjelovanje na natječaju, pa se tako primjerice mogu prijaviti samo stariji od 16 godina. U svakom nastupu može sudjelovati najviše šest osoba. U nastupima nije dozvoljeno korištenje živih životinja. Izvođači moraju biti državljani Republike Hrvatske te su obvezni predočiti dokaz o istome HRT-u u sklopu prijave na javni natječaj. Skladba može trajati najviše 3 minute uključujući i odjek zadnjeg tona. Na Dori 2025 zabranjeno je korištenje Auto Tunea.

Izvođač čije je pjesme odabrao Stručni ocjenjivački sud moraju imati spremne službene fotografije te biografiju na hrvatskom i engleskom jeziku za korištenje na digitalnim kanalima i to u roku 15 dana od proglašenja rezultata Natječaja.

VEZANI ČLANCI: 

"Natjecanje DORA 2025. nije politički događaj. Svi sudionici natjecanja biti će odgovorni kako bi se zaštitili interesi i integritet DORE 2025. i osigurati da DORA 2025. ni u kojem slučaju ne bude ispolitizirana i/ili instrumentalizirana i/ili na bilo koji drugi način dovedena na loš glas", također stoji u pravilniku. 

- Otvoreni smo za sve glazbene stilove, stoga pozivam sve zainteresirane glazbenike da se prijave. Vjerujem da je uspjeh Baby Lasagne dobar povod i mladim i neafirmiranim glazbenicima da naprave pjesmu s kojom bi mogli uspjeti na Euroviziji, kazao nam je urednik Dore Tomislav Štengl i potvrdio kako će i iduće godine biti dvije polufinalne večeri i finale, no još uvijek nije poznato gdje će se održati izbor, premda se sve više priča kako će se Dora ponovno vratiti u Opatiju. 

Podsjetimo, ove godine nas je na Euroviziji u švedskom Malmou predstavljao Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", a što vi mislite tko bi nas trebao predstavljati iduće godine? Glasujte u našoj anketi.

VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini – samo je nebo granica'

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
13:31 20.09.2024.

Mladen Grdović

BA
Blokirani admin
12:53 20.09.2024.

Ako nemamo ni jednog transrodnog sotonista , ici na eurosong je zapravo sudjelovati bez izgleda za pobjedu , eventualno ako imamo kakvu pjesmu o holokaustu, dobili bi max. broj bodova od gledatelja (kao Izrael lani) u potpuno nenmjestenom elektronskom glasovanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije