VEČERA ZA 5

Atmosfera na večeri kod Anke je bila tiha, a gostima je zasmetalo što nije bilo iznenađenja

Foto: RTL
1/8
25.09.2024.
u 19:00

Anka je pripremu započela glavnim jelom, koje je nazvala 'Kalbshaxe s prilogom', a radilo se o telećoj potkoljenici s prilogom pečenog krumpira i cvjetačom

Umirovljenica Anka Knežević ugostila je protukandidate istarskog tjedna 'Večere za 5' u svom domu u mjestu Vrvari. Iako nije pripremila iznenađenje za goste, domaćica je osvojila visokih 39 bodova. Zdenka, Radovan i Franko Ankinu večeru ocijenili su s deset bodova, a Marcela joj je dala devet bodova jer joj se desert nije baš svidio i nije bilo iznenađenja. Anka je pripremu započela glavnim jelom, koje je nazvala 'Kalbshaxe s prilogom', a radilo se o telećoj potkoljenici s prilogom pečenog krumpira i cvjetačom. Meso je prvo kratko zapržila na tavi u kojoj je zatim napravila umak, a onda je zalila meso umakom i nastavila peći u pećnici.

Nakon toga je prionula na pripremu deserta 'Slatko iznenađenje'. Gledajući popis sastojaka, Ankini protukandidati zaključili su da će jagode i mascarpone biti u desertu, a Zdenka je točno pretpostavila da bi domaćica mogla pripremiti tiramisu. Ipak, Anka se odlučila za nešto drugačiju varijantu tiramisua s jagodama i tijestom koje je sama pripremila. Krema je bila malo prerijetka, pa je Anka desert stavila u hladnjak da se stisne. Preostalo je još pripremiti predjelo – slanu pitu s porilukom, šunkom i sirom nazvanu 'Šareno iznenađenje'. Gosti su se polako okupljali u kombiju i razgovarali o tome što bi im Anka mogla spremiti. Svi se slažu da je ekipa super. „Ekipa, da je bolja, ne bi valjala“, rekao je Radovan. Ekipa je stigla odlično raspoložena, a Anka ih je dočekala s aperitivima – likerom od kave, likerom od viskija i višnjevcem.

VEZANI ČLANCI

„Domaćica mi je izgledala dobro, odmorno, kao da nije kuhala čitav dan, opuštena“, komentirao je Franko, ali Radovanu se nije tako činilo: „Domaćica mi se činila, kao i svaki dan, ozbiljna. Danas se vidjelo da je umorna i da ima tremu.“ 'Šareno iznenađenje' svidjelo se gostima. Franko je rekao: „Meni je bilo jako, jako dobro, baš po mom guštu.“ Glavno jelo 'Kalbshaxe s prilogom' također se svidjelo gostima. „Teletinu je jako lako zeznuti, a ovo je bilo sočno, topilo se u ustima, jako dobro“, zadovoljan je bio Radovan.

„Izgled glavnog jela je bio dobar, ali je bilo malo preveliko, bilo je previše toga na tanjuru“, rekla je Marcela, a s njom se složila i Zdenka. Atmosfera je bila nešto mirnija nego proteklih večeri, što je primijetila i inače šutljiva domaćica. „Nisam ja ni drugih večeri puno pričala, ali oni su se nekako utišali“, komentirala je Anka. Posljednje jelo koje je Anka poslužila gostima bio je tiramisu s jagodama nazvan 'Slatko iznenađenje'. Desert se svidio Zdenki, Franku i Radovanu, a Marcela je priznala: „Meni se nije dopalo. Nije mi se dopao desert, nisam baš nešto zadovoljna.

Anka je na kraju podijelila svojim gostima poklone – vino, čokolade i mirisne svijeće i rekla kako iznenađenja neće biti, što se nada da joj gosti neće zamjeriti, a sudeći po ocjenama, uglavnom i nisu. Zdenka, Franko i Radovan dali su Anki deset bodova, a Marcela devet jer joj se nije svidio desert, a i nije bilo iznenađenja. Nove epizode 'Večere za 5' gledajte od 17.50 sati na RTL-u ili odmah na platformi Voyo!

GALERIJA Ella Dvornik tijekom godina potpuno se promijenila, zebraste ekstenzije i neonske boje bili su joj favorit

1/32
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije