U KAZALIŠTU TREŠNJA

Baby Lasagna i njegove mačke dobilI su predstavu, evo kako će izgledati i kad je premijera!

Treći koncert Baby Lasagne na zagrebačkoj Šalati
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/13
25.09.2024.
u 09:47

Umjetnička organizacija Petit teatar, na čelu sa Katarinom Madirazza, koja je i do sada na našu kulturnu scenu donosila visokokvalitetan i inovativan umjetnički sadržaj za velike i male, 20. listopada priprema premijeru predstave 'Baby Lasagna – mačke i spačke', koja će se održati u zagrebačkom gradskom kazalištu Trešnja

Predstava 'Baby Lasagna - mačke i spačke' prikazuje kako je započeo streloviti uspjeh Marka Purišića, prepoznatljivijeg kao Baby Lasagna, odnosno, fenomena koji je svojom pojavom osvojio ne samo hrvatsku publiku, već i onu europsku. Na nevjerojatan se način Marko ''uvukao'' pod kožu publici; štovatelje svoga lika i djela pronašao je u uzrastima od 7 do 77 godina, a oni (još) mlađi – pronašli su u njemu i svoga idola.

O njemu su u svega nekoliko mjeseci ispisani brojni novinski članci, emitirane mnoge radio i televizijske emisije, realizirani zanimljivi 'merchevi', a sada je na red došlo i ono na što su dugo čekala i djeca – kazališna predstava!

Umjetnička organizacija Petit teatar, na čelu sa Katarinom Madirazza, koja je i do sada na našu kulturnu scenu donosila visokokvalitetan i inovativan umjetnički sadržaj za velike i male, 20. listopada priprema premijeru predstave 'Baby Lasagna – mačke i spačke', koja će se održati u zagrebačkom gradskom kazalištu Trešnja.

Predstava prati put Baby Lasagne prema zvijezdama, ispričan kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude. Ove tri mačke nisu obični kućni ljubimci; njihova ljubav prema vlasniku Marku igra ključnu ulogu u priči, a što je detaljno preneseno i u predstavi.

GALERIJA: Znate li kako doista izgleda majka Marka Grubnića bez trunke Photoshopa?

Treći koncert Baby Lasagne na zagrebačkoj Šalati
1/14

A kako Marko svoje ljubimce doživljava kao članove obitelji, on ih nikada ne zaboravlja. Dok zvjezdanom krunom dotiče glazbene slavoluke, skromno i ponizno zahvaljuje svom mačjem triju, poručujući da niti jedna slava neće zamagliti njegovu ljubav prema njima: famoznom Stipi, sramežljivoj Branki i prpošnoj principessi Gertrudi.

Predstava je puna duhovitih, toplih i istinitih anegdota, jer, iako ne glume u predstavi, Marko Purišić i Elizabeta Ružić pomogli su tekstu predstave i to pričama i anegdotama iz stvarnog života mačaka.

Osim Elizabete i Marka, na projektu surađuje i tim vrhunskih stručnjaka, od dramaturga do koreografa koji su rasplesali naše mačke, ali i pažljivo utkali stvarne trenutke iz Baby Lasagninog života u ovaj čarobni kazališni svijet.

Za ideju, pokretanje cijelog projekta i njenu kreativnu realizaciju odgovorna je Katarina Madirazza, naša poznata glumica koja uspješno balansira između kazališta, filma i televizije, a odnedavno je zaplivala i poduzetničkim vodama te početkom godine osnovala Petit teatar. Katarina ističe kako je cilj ove predstave bio stvoriti djelo koje će istovremeno zabaviti i nadahnuti djecu, ali i odrasle:

''Otkad se pojavio na Dori, počela sam pratiti lik i djelo Baby Lasagne. Već od prvog intervjua koji je dao, djelovao mi je kao jedan istinski dobar čovjek, skroman, kreativan, uporan i marljiv - i tu sam iskreno pomalo i naslutila kako bi ova priča mogla biti puno veća od same Dore i Eurosonga. I zaista je tako bilo, njegova priča je apsolutno filmska, moderna bajka, no ono što što mi i u predstavi želimo prenijeti djeci je da se uspjeh nije dogodio slučajno niti preko noći. Iza svega toga stoji puno, puno rada i truda, a upravo zbog svega gore navedenog htjela sam napraviti predstavu za djecu te ispričati im priču o osobi koja, po meni, zaista može biti dostojan ‘role- model’ djeci.

U svijetu gdje imamo raznih instant zvijezdi, htjela sam djeci pružiti jednu prekrasnu toplu priču o ljubavi, prijateljstvu, vjeri i obitelji. Na kraju svaki Petit projekt radimo s mišlju da to bude projekt koji bi ja htjela otići pogledati, sudjelovati u njemu ili, još važnije, na koji bih odvela svoje dijete.''

Ova vesela predstava, ispunjena smijehom, pjesmom i plesom, pruža ne samo zabavu, već i inspiraciju. Dirljiva je to i razigrana predstava za velike i male, koja govori o istinama prijateljstva, ljubavi prema slabijem te potrebi da se skromnost nikada ne zamijeni bahatošću.

Ulaznice za zagrebačku premijeru 20. listopada već su nestale, no za predstave zakazane 09. i 10. studenoga u Zagrebu, ulaznice možete kupiti na stranici Trešnje, dok su gostovanja po kazalištima diljem Hrvatske planirana u narednim mjesecima, o čemu se više informacija može popratiti na Instagram profilu @petit.teatar.

VEZANI ČLANCI: 

Katarina Madirazza na kraju dodaje: ''Moram zahvaliti Marku Purišiću i Elizabeti Ružić što su nam uopće dozvolili da radimo ovaj projekt i velikodušno pomagali na svakom koraku. Zbog njih i njima u čast, na svakih nekoliko odigranih predstava, odigrat ćemo humanitarne izvedbe. Petit teatar poziva sve one koji si ne mogu priuštiti kartu, a žele doći pogledati predstavu, da nam se jave na mail petit.teatar@gmail.com. A osim same predstave, zajedno sa našim sponzorima, spremili smo mnogobrojna iznenađenja za najmlađe posjetitelje. Još jednom zahvaljujem svim sponzorima koji su velikodušno pomogli pri realizaciji ove predstave te pozivam sve da dođu i uživaju u RIM TIM TAGI DIM ritmovima s nama!''

Ulaznice za predstavu dostupne su na: https://www.kazaliste-tresnja.hr/predstave/petit-teatar-baby-lasagna-macke-i-spacke/

VIDEO: Valentina Miletić ukrala show na stadionu, a evo kako je sportska novinarka izgledala kada je bila s Livajom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije