memoari lise marie presley

Bizarni detalji života zvijezde! Beživotno tijelo sina u kući je čuvala dva mjeseca: 'Ne postoji zakon koji bi to zabranio'

FILE PHOTO: Lisa Marie Presley
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/12
11.10.2024.
u 07:00

Memoari naslovljeni "From Here to the Great Unknown" objavljeni su u utorak, 8. listopada te su podigli puno prašine. Razni svjetski mediji odmah su proučili knjigu te se usredotočili na razne bizarne situacije iz života zvijezde.

Lisa Marie Presley preminula je u siječnju prošle godine u 55. godini života, a glazbenica i jedina kći rock'n'roll legende Elvisa Presleya imala je interesantan životni put. Presley je imala samo devet godina kada je preminuo Kralj, a nakon što je odrasla, i sama se odlučila baviti glazbom. Osim toga, bila je i vlasnica očeve vile Graceland u Memphisu koja je nakon njegove smrti postala popularnom turističkom atrakcijom. Njezin privatni i ljubavni život također su mnoge intrigirali, a navodno je upravo ona Elvisa pronašla mrtvog. U njezinoj se biografiji ističe to da se dugo borila s opijatima, tu su i brakovi s Michaelom Jacksonom i Nicolasom Cageom, a ukupno se udavala četiri puta. Rodila je četvero djece: sina Benjamina Keougha i kćeri Riley, Harper Vivienne Ann i Finley Aaron Love Lockwood.

Njezina kći Riley sada je pripremila za objavu memoare svoje mame. Proteklih je mjeseci pisala, uređivala i završavala biografiju svoje pokojne majke prema zapisima koje je ona ostavila iza sebe, a u kojima je otkrila mnoge bizarne događaje iz svog života. Memoari naslovljeni "From Here to the Great Unknown" objavljeni su u utorak, 8. listopada te su podigli puno prašine. Razni svjetski mediji odmah su proučili knjigu te se usredotočili na razne bizarne situacije iz života zvijezde.

Nakon smrti Lise Marie ostale su tri kćeri, a njezin sin Benjamin preminuo je prije nje. Njegova sestra u ovoj je knjizi otkrila da je njihova majka beživotno tijelo svog sina čuvala u kući dugo vremena. Kako Riley navodi, Lisa Marie je na suhom ledu dva mjeseca čuvala tijelo svoga sina, do sprovoda. Glazbenica je bila shrvana preranim odlaskom svog sina, a nije imala zakonskih prepreka u tome da bude s njim do sprovoda.

Foto: Promo

"Rekli su nam da ako se možemo pobrinuti za tijelo, možemo ga imati kod kuće, pa ga je neko vrijeme držala u kući u ledu", napisala je Riley te dodala da je Lisi Marie bilo jako važno da ima dovoljno vremena kako bi se oprostila od sina, a i Riley je s njom znala sjediti pokraj beživotnog tijela svoga brata. "Ne postoji zakon u Kaliforniji koji ističe da nekoga morate odmah pokopati. Pronašla sam vrlo suosjećajnu vlasnicu pogrebnog poduzeća. Rekla sam joj da mi je bilo korisno što mi je tata nakon smrti bio u kući jer sam mogla otići, provesti vrijeme s njim i razgovarati. Rekla mi je: 'Dobro, ostavi Bena kod sebe. Može biti tamo'", napisala je Lisa Marie, koja je sinovo beživotno tijelo držala u sobi do svoje i to na oko 12 Celzijevih stupnjeva kako bi se očuvalo. Lisa Marie brinula se za njega prije nego ga je odlučila pokopati pokraj svog oca. Memoari otkrivaju i kako se Lisa Marie borila da bi ostala živa za svoju preostalu djecu poslije Benjaminove smrti 2020. godine. Majka i kći u sjećanje na pokojnog sina i brata napravile su i zajedničku tetovažu.

Osim ovog bizarnog detalja, u memoarima su otkriveni i intimni detalji veze i braka s Michaelom Jacksonom. Ovaj par od početka je sa sobom vukao brojne kontroverze, a razlog je činjenica što su Lisa Marie i Jackson prije braka niz godina bili prijatelji. Izreći sudbonosno da odlučili su se u vrijeme kada su Michaela pogodili skandali vezani uz odnos s maloljetnicima. Upravo zbog toga mnogi su smatrali da se radi o braku iz koristi, a ne ljubavi. Njihov je odnos i Lisa Marie opisala u svojim memoarima. Presley i Jackson sreli su se u mladosti te zbližili 1994. godine. Prije nego što su službeno započeli vezu, Presley je još bila u braku sa svojim prvim suprugom Dannyjem Keoughom, ali su se razveli nakon što je Jackson priznao svoju ljubav prema njoj tijekom putovanja u Las Vegas.

GALERIJA Ella Dvornik tijekom godina potpuno se promijenila

FILE PHOTO: Lisa Marie Presley
1/32

"Michael je rekao: 'Ne znam jesi li primijetila, ali potpuno sam zaljubljen u tebe. Želim da se vjenčamo i da ti rodiš moju djecu'", otkrila je Presley u knjizi te dodala da nije odmah komentirala njegovu izjavu i na kraju mu je odgovorila: "Stvarno sam polaskana, ne mogu ni govoriti." Nakon toga istaknula je i da je i ona gajila osjećaje prema njemu, no prvo je odlučila završiti priču sa svojim brakom, pa tek onda ući u novu vezu.

U jednom dijelu napisala je i da je pjevač bio djevac. "Michael mi je rekao da je još uvijek djevac. Mislim da je poljubio Tatum O'Neal i imao je nešto s Brooke Shields, što nije bilo fizički osim poljupca. Rekao je da je Madonna jednom pokušala s njim, ali ništa se nije dogodilo. Bila sam prestravljena jer nisam htjela napraviti pogrešan potez", priznala je Presley u memoarima.

Najbizarniji su to dijelovi knjige, a osim toga brojni su primijetili i da postoje velike rupe vezane uz određena životna razdoblja Elvisove kćeri. Naime, malo se govori o njezinu braku s Nicolasom Cageom, što nije ni čudno s obzirom na to da je trajao samo 108 dana, no malo se govori i o njihovoj vezi koja je trajala dosta dulje. Ni njezin brak s Michaelom Lockwoodom nije posebno detaljno prikazan, a Lisa Marie u memoarima nije puno spominjala ni glazbu. Glazbenica koja je ljubav prema toj vrsti umjetnosti naslijedila od oca nedvojbeno je voljela glazbu, no u memoarima nije puno govorila o svojoj karijeri. Presley se više usredotočila na osobe u svom životu i zanimljivosti koje nisu toliko poznate javnosti, a posebno je istaknula i svoj problem s ovisnošću o drogama koji ju je pratio od mladosti te bol koju je proživjela u životu zbog gubitka voljenih osoba.

VIDEO Reperu P.Diddyju prijeti teška kazna zbog seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije