Jači od prirode

Brad Pitt gradi kuće otporne na olujne udare

Angelina i Brad (1)
REUTERS/Tobias Schwarz
14.10.2013.
u 10:26

Osim po filmskim ulogama hollywoodski glumac Brad Pitt i njegova supruga Angelina Jolie poznati su po svojem humanitarnom radu te brizi za najugroženije.

Osim po filmskim ulogama hollywoodski glumac Brad Pitt i njegova supruga Angelina Jolie poznati su po svojem humanitarnom radu te brizi za najugroženije. U svojoj najnovijoj humanitarnoj akciji Pitt je odlučio financirati projektiranje i gradnju kuća otpornih na oluje, na što su ga potaknuli sve češći uragani i devastacije domova velikog broja građana u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i diljem svijeta. Pittova zaklada Make it Right uložit će 50.000 dolara za gradnju kuće otporne na oluju, koja je jedan od konkurenata za prestižnu nagradu američkog Instituta arhitekata i arhitekture za humanost.

Kuću su osmislili kanadski dizajneri iz Toronta, a zanimljiva je jer su potrebe dodatnog grijanja ili hlađenja minimalne. Naime, kuća ima pokretni krov s redom prozora koji osvjetljavaju prostor i putem kojih ga se zagrijava.

– Čak i ako nestane struje, u kući ostaje ugodno i podnošljivo – izjavio je dizajner Craig Rice. Pitt želi pokazati da se za 50.000 dolara mogu praviti kvalitetni domovi otporni na oluje.

>>Vjenčali se Angelina Jolie i Brad Pitt?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije