ELEMENTARY, MY DEAR BRAD

Brad Pitt protiv Sherlocka Holmesa?

Brad Pitt
Reuters
22.09.2009.
u 11:48

Prvi film o "redizajniranom" detektivu u režiji Guya Ritchieja još nije ni krenuo u kina, a već se spominje mogućnost nastavka, u kojem bi Angelinin suprug trebao odglumiti Holmesova najvećeg neprijatelja, dr. Moriartyja.

Ili ga je Pitt već odglumio? Navodno se u "Sherlocku Holmesu" nakratko pojavljuje i zloglasni Moriarty, ali samo na trenutak. Glumac koji je odigrao tu ulogu nije potpisan na špici, a u takvoj je sjeni da mu se lice ne vidi, a glasine o Pittu kao Moriartyju uzavrele su širom blogosfere. Lako je moguće da je priča istinita, jer je Pitt već snimao s Ritchiejem ("Zdrpi i briši"). Njih dvojica su dobri prijatelji i lako bi bilo dogovoriti tako nešto i "prošvercati" Pitta na snimanje.

U svakom slučaju, izgleda da su planovi za sljedećeg "Sherlocka Holmesa" vrlo ozbiljni, a to znači da će Robertu Downeyju mlađem trebati itekako dobra kondicija. Ritchiejev detektiv iz Baker Streeta je žestoki štemer, kakvog ga je Arthur Conan Doyle i opisivao (vješt mačevalac, takav boksač da se mogao profesionalno baviti boksom da je htio i znalac istočnjačke borilačke vještine "baritsu" - sve se to spominje u Doyleovim pripovijetkama), a ni "Iron Man" nije ništa manje zahtjevan.

Odmor od tih akcijskih uloga mogao bi biti "Harvey", jer nakon odustajanja Toma Hanksa, Steven Spielberg je vrlo zainteresiran da ulogu koju je 1950. glumio Jimmy Stewart preuzme baš Robert Downey. Zlobnici bi dodali da je to pravi odmor; s Downeyjevom dobro poznatom farmaceutskom anamnezom, odglumiti nekoga kome se privđa golemi bijeli zec nije nikakav problem...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije