Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo 24 sata

Charles i Camilla napustili London: Novi kralj dobio je slobodan dan, a ovako će ga provesti

The Coffin bearing the body of Her majesty Queen Elizabeth II completes its journey
DARREN FLETCHER/NEWS SYNDICATION
15.09.2022.
u 17:15

Camilla i Charles za taj predah odabrali su njeno imanje nedaleko od Wiltshirea. Slobodan dan, u kojem ne mora obavljati kraljevske dužnosti već je bio u planu operacije 'London Bridge', dokumenta koji je isplivao u javnost u kojem je u detalje opisano što će se dogoditi nakon što kraljica umre.

Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla napustili su London. naime, Charles je dobio 24 sata slobodno kako bi do sprovoda u ponedjeljak mogao biti sam sa svojim mislima do sprovoda majke, kraljice Elizabete II. koji će se održati u ponedjeljak. Camilla i Charles odvezli su se prvo do njenog imanja u Wiltshireu, gdje će ona boraviti, a britanski kralj otišao je sam u drugi dvorac koji je udaljen 30 minuta vožnje od nje. Slobodan dan, u kojem ne mora obavljati kraljevske dužnosti već je bio u planu operacije 'London Bridge', dokumenta koji je isplivao u javnost u kojem je u detalje opisano što će se dogoditi nakon što kraljica umre. 

Ipak, mnogi sumnjaju da će se kralj stvarno odmarati, te misle da će se nevjerojatnije pripremati za svoju novu ulogu

Podsjetimo, kraljica Elizabeta prošla je jučer svoje posljednje putovanje od Buckinghamske palače prema Westminsterskoj opatiji. 
Povorku iza kraljičinog lijesa predvodio je novi britanski kralj Charles sa svoje troje braće: princezom Anne i prinčevima Andrewom i Edwardom.

U povorci su bili i kraljičini unuci te Charlesovi sinovi, prinčevi William i Harry koji su prešli preko svojih nesuglasica kako bi odali počast baki te hodali jedan pored drugoga. Članovi kraljevske obitelji tijekom povorke nisu mogli sakriti tugu.
U povorci su bili i kraljičin unuk, sin princeze Anne, Peter Phillips te Tim Laurence, suprug princeze Anne. Sudjelovao je i vojvoda od Gloucestera, princ Henry, dok su kraljeva supruga Camilla, Kate Middleton i Meghan Markle bile u automobilima koji su pratili povorku.

Nakon povorke, nadbiskup Canterburyja Justin Welby održao je kratku službu u trajanju od 20 minuta, a tijelo kraljice Elizabete počivat će u Westminsterskoj opatiji do državnog sprovoda koji je zakazan za ponedjeljak 19. rujna. Lijes se nalazi na uzdignutoj platformi te će javnost moći odati počast Kraljici.  Vrijeme početka povorke, 14:22 prema londonskom vremenu, dio je tradicije kraljevske obitelji, a postoji nekoliko teorija o razlozima njegovog odabira. Naime, kada je preminuo kraljičin otac George VI. 1952. godine, zvona su zazvonila 56 puta za svaku godinu njegovog života između 13:27 do 14:22. Druga teorija je da broj 222 predstavlja posebno značenje i jedinstvo u odnosnu s Bogom.

Kraljica je bila velika vjernica i poglavarica crkve u Engleskoj kao monarh. Kraljičin lijes od kočije do odra u Westminsterskoj opatiji unijelo je osmero ljudi, jer se radi o lijesu unutar lijesa. Kraljičino tijelo položeno je u lijes od olova, kako bi se što bolje sačuvalo, a potom u lijes od engleskog hrasta koji je za nju napravljen prije više od 30 godina.  

VIDEO Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije