MASTERCHEF

Chef Goran bio je razočaran, nije štedio kandidate: 'Debakl'

Foto: Nova TV
1/5
08.10.2024.
u 00:10

Iva Novosel i Anamaria Šimićak također su imale loše izvedbe, dok je Ljiljana Milovanović Ferenčić poslužila prekuhan rižoto s lošim plejtingom, što je i njima donijelo mjesto u stres testu. Nakon što je u prošlom izazovu poslužila samo marelice na tanjuru, Ljiljana je shvatila da ima problem s vremenom i da je u zadnjih nekoliko minuta uhvati panika. „Lagani debakl što se tiče tanjura“, oštar je bio chef Goran.

U posljednjoj epizodi MasterChefa kandidati su se suočili s izazovom talijanske kuhinje, a tema su bila tri klasična talijanska jela – njoki, tjestenina i rižoto. Sergio, kao pobjednik prethodnog izazova, imao je priliku birati skupine namirnica za svaki tim. Za tim chefa Gorana odabrao je sastojke za rižoto (arborio rižu, sir brie, češnjak, bijelo vino i timijan), Stjepanov tim kuhao je tjesteninu (s maslinovim uljem, brašnom, bosiljkom i jajima), dok je Mariov tim pripremao njoke (s gorgonzolom, brašnom, muškantnim oraščićima, jajima i krumpirom). Osim navedenih, kandidati su mogli uzeti još i dodatne namirnice, osim jedne koju je mogao korisiti samo Sergio. Bila je to njegova dodatna pogodnost koju je stekao zahvaljujući pobjedi u prethodnom izazovu. Sergio se odlučio za grana padano kao svoju posebnu namirnicu. „Vrlo bitan element za sva tri jela“, komentirao je chef Mario namirnicu koju zbog Sergievog odabira nisu mogli u svojim jelima koristiti ostali kandidati.

VEZANI ČLANCI:

Natjecatelji su imali 45 minuta za kuhanje, no Moris nije uspio završiti na vrijeme i namiještao je kompnente na tanjuru po isteku vremena, zbog čega njegovo jelo nije bilo ni ocijenjeno. „Pravila su tu za sve i moraju se poštivati“, poručio je chef Stjepan i poslao Morisa Vareška direktno u stres test. U stres testu je završila i Ivana Božac jer nije uspjela ništa servirati na tanjur. Marija Benjak napravila je 'neuspjeli bolonjez'. „Trebalo je drugačije ispasti, htjela sam napraviti ćuftice da ne bude kao ovo, bolonjez“, ispričala je ona kada je svoj tanjur stavila pred žiri. „Moramo biti svjesni toga da smo u MasterChefu, a ovo su bolonjez i njoki. To ne prolazi, nedostaje umaka, njoki su suhi“, komentirao je Mario i proglasio njezino jelo najlošijim u svom timu. Iva Novosel i Anamaria Šimićak također su imale loše izvedbe, dok je Ljiljana Milovanović Ferenčić poslužila prekuhan rižoto s lošim plejtingom, što je i njima donijelo mjesto u stres testu. Nakon što je u prošlom izazovu poslužila samo marelice na tanjuru, Ljiljana je shvatila da ima problem s vremenom i da je u zadnjih nekoliko minuta uhvati panika. „Lagani debakl što se tiče tanjura“, oštar je bio chef Goran.

GALERIJA Znate li tko je ovo? Pogledajte kako se naša bivša voditeljica mijenjala tijekom godina

1/21

Najbolje tanjure imali su Bonaventura Žagar, Zara Bajlo i Sead Bojić, a Seadovo jelo „Ružica si bila“ na kraju je proglašeno najboljim. Žiriju je servirao raviol u obliku ruže punjen posnim sirom i vrganjem, uz kremu od shiitake gljiva te pire od boba. U sljedećoj epizodi vidjet ćemo kako će se u stres testu snaći Moris, Ljiljana, Ivana, Anamaria, Marija i Iva te tko će od njih napustii MasterChef.

GALERIJA Pogledajte sve transformacije Maje Šuput tijekom zadnjih 25 godina, dosta se promijenila

1/25
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije