posebna receptura

Čulo se mmm i mljac sa svih strana... Poznate dame otkrile koji je najbolji sladoled u Zagrebu

Torterie Macaron
Foto: John Pavlish
1/12
08.07.2016.
u 09:52

Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće. Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji ne podnose gluten kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko", kaže stručnjak za sladoled.

Jučer je u zagrebačkoj slastičarnici Torterie Macaron u Centru Cvjetno održano kušanje sladoleda napravljenog prema originalnoj talijanskoj recepturi. Iza ovog vrhunskog sladoleda stoji specijalist slastičar Talijan Giampiero Mele čija se tehnika razlikuje od drugih po načinu na koji se pristupa izradi ledene slastice koju svi vole.

Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće. Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji ne podnose gluten kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko", kaže stručnjak za sladoled. Važno je naglasiti da u pojedinim okusima jagoda, borovnica i mango mogu uživati - i vegani.

U bogatstvo okusa ovog sladoleda jučer su se uvjerili brojne dame iz društvenog života. U hladnoj slastici uživale su Anđa Marić, Ornela Vištica, Mirna Maras, Petra Kurtela, Ecija Ivušić, Mirjana Mikulec koje su jednoglasno složne da je ovo zasigurno najbolji sladoled u gradu.

Foto: John Pavlish

Da je zaista poseban,potvrđuju i certifikati kvalitete BRC (Global Standard for Food Safety), IFS (International Featured Standards), kao i Halal certifikat. Sladolede isprobajte u Centru Cvjetni, Avenue Mallu, City Center One West i Arena centru.

Osim u sladoledu, nepce su "počastile" i sjajnom tortom od sira, po kojoj je ova slastičarna posebno poznata, ali i cheesecakeu s borovnicama, čokoladnim pupoljcima s poznatom Ferrerito tortom. U ponudi su cookies, brownies, praline, ušećereni bademi, te originalni slasni macarons u nekoliko okusa, a kako smo se i sami uvjerili, sve slastice pripremaju se svježe na dnevnoj bazi.

>>Najskuplje su kuglice sladoleda 10 kuna, a ljetni su hit one s okusom smokve i žira

>>Svoj poseban recept za sladoled 'donio je' i u Zagreb

Komentara 1

DU
Deleted user
11:11 08.07.2016.

"Čulo se mmm i mljac sa svih strana... " Zbilja? Kad sam ja kao mala kod jela ispuštala zvukove bilo užitka bilo negodovanja, dobila bih lijepu porciju poduke o pristojnosti kod jela... Iako danas preferiram, kad se ide "nekud sjesti", što običnije kafiće, sviđa mi se taj koncept, kafići, slastičarne, palačinkarnice, ovo ono... lijep dojam za turiste i ugodno domaćima. Samo se nadam da sanitarne službe imaju to sve pod propisnom kontrolom, da ne bi bilo kao Kod Bose...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije