Influencerica Danijela Dvornik (56) koju na Instagramu prati čak 109.000 ljudi na toj društvenoj mreži često pokazuje što radi kako bi što zdravije živjela. Danijela ide u teretanu, kada je ljeto pliva u moru, a zdravo se i hrani. Na Instagramu dijeli i recepte za zdrava jela koja sprema, a sada je otkrila koje se namirnice najčešće nalaze na njenom jelovniku i koje loše je zamijenila i kako.
"Vraćanje u normalnu prehranu. Meso jedem u malim količinama jer sam primijetila da se lakše osjećam kad ga ne jedem. Ipak neću ga skroz odbaciti jer ponekad imam želju" započela je Dvornik i nastavila:
"Suhomesnate namirnice uopće ne kupujem, ali ako sam negdje , neću ih odbiti. Kruh radim svoj, proteinski. Sireve također izbjegavam u širokom luku iako sireve obožavam. Posni sir ne jedem jer mi je bljak, zato jedem zrnati . Na juhama i salatama mogu preživjeti bez problema. Voće i orašaste plodove koristim kao zamjenu za slatko. Mlijeko pijem samo u kavi bez šećera. Umjesto bijelog šećera koristim med ili kupujem smeđi kokosov šećer. Od masti koristim samo maslinovo ulje. Jedem piletinu ili puretinu i naravno ribu. Sve ovo vrijedi kad kuham samo za sebe, kad su gosti u pitanju onda si dam oduška jer hrana nije samo jedenje, nego za uživanje za stolom, u društvu . Uz svaki ručak popijem času kvalitetnog vina i to je nešto čega se neću nikad odreći" napisala je Dvornik uz video.
Kako se potpuno posvetila zdravlju i odlascima u teretanu, Danijela često objavljuje recepte za zdrave ručkove koje sprema. Sada se pohvalila jelom koje je skuhala, a riječ je o pestu od tikvica. Uz fotografije podijelila je i recept.
GALERIJA Gledali ste seriju 'Naša mala klinika'? Evo kako su glumci izgledali na snimanju prije 18 godina
Pesto od tikvica:
250 g tikvica
1 češanj češnjaka
30 g Parmigiano Reggiano DOP
40 g pinjola 30 g pekorina 80 ml maslinovog ulja 5 listova bosiljka soli po ukusu
Priprema
Prije svega dobro operite tikvice iosušite ih čistom krpom.
Odrežite krajeve, a zatim narežite tikvicu
Listove bosiljka temeljito operite, a češnjak ogulite
Premjestite tikvice u blender ili samostojeći mikser. Dodajte pinjole, češnjak, sireve, maslinovo ulje, listiće bosiljka i sol.
Sve izblendati. Ne brinite ako vam ispočetka bude malo teško nasjeckati tikvice, nakon nekoliko sekundi će se lijepo sjediniti!
VEZANI ČLANCI:
Nedavno je podijelila i dva recepta kao još jednu ideju za zdravi ručak.
"Važan mi je ručak ali i njegovo serviranje. Važno mi je i da bude zdravo i dijetalno. Najvažnije ponekad je da bude brzo pripremljeno" napisala je Dvornik i podijelila slike na kojima su juha od špinata i piletina pripremljena u pećnici.
Juha od špinata:
1 žlica maslinovog ulja 1/2 crvenog luka 2 režnja češnjaka 1/2 žlice tapioke ili gustina 2dcl pilećeg temeljca 2 šake špinata
Sol i papar
Luk i češnjak zažutite na maslinovom ulju, dodajte gustin i pileći temeljac i na kraju špinat. Kuhati 5 minuta i onda u blender.
Podijelila je i recept za slasnu piletinu.
Piletina iz pećnice sa toskanskim umakom:
20dkg pilećeg filea (1 porcija) Oprati ga posoliti i popapriti.
Umak:
2 režnja češnjaka 1 zlica maslinovog ulja 20dkg parmezana ribanog 5-6 sušenih rajčica 150 g grčkog jogurta 2dcl pilećeg temeljca 1 žličica gustina(po potrebi) Na maslinovom ulju zažutite češnjak,dodajte temeljac i kuhajte nekoliko minuta, dodajte jogurt i parmezan i kuhajte,zatim dodajte sjeckane suhe rajčice i gustina. U malu posudu za pečenje stavite piletinu i dodajte umak preko i stavite na 190 stupnjeva u pećnicu 30 minuta.
VIDEO Nikolina Pišek doživjela pravu dramu na cesti: 'Vikala je na mene pa mi ostavila poruku'
Prestara za bilo što osim kuhanja...