VEČERNJAKOVA RUŽA

Direktorica produkcije Nove TV: 'Bilo bi zaista lijepo da se Ruža nađe u našoj kolekciji nagrada'

Foto: Nova TV
1/11
01.02.2022.
u 07:00

Direktorica produkcije Nove TV Sanja Tucman otkriva koliko im znači nominacija Masterchefa za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisije godine.

Kulinarski show MasterChef u konkurenciji je za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisije godine. Popularni natjecateljski show vratio se nakon nekoliko godina pauze, a gledatelje su, osim kandidata, posebno zaintrigirali novi članovi žirija. Emisiju je emitirala Nova TV, a o značenju nominacije, gledanosti i novoj sezoni razgovarali smo s direktoricom produkcije Sanjom Tucman.

Jeste li se nadali nominaciji za TV emisiju godine?

Uvijek nas razvesele nominacije za medijske nagrade za sve naše emisije i lica. Lijepo je kad dobijete priznanje za svoj rad. Stvaramo uvijek sa srcem i veliki trud i rad uložen je u MasterChef koji je opravdao naša očekivanja te smo u planovima i za novu sezonu.

Kako ste reagirali kada ste saznali da ste nominirani?

Vijest o nominaciji odmah se proširila televizijom, među kandidatima i žirijem te cijelom produkcijom i u iščekivanju smo svečane dodjele.

Nominirani su i Doba uskoka, Potjera, Potraga i RTL Direkt, koga smatrate najvećim konkurentom u kategoriji?

Što se tiče konkurencije, ona je uvijek poticajna, no vjerujemo da će se glasači odlučiti za naš MasterChef, jedan od najuspješnijih zabavnih TV formata u Hrvatskoj i svijetu, emisiju koja je vratila zabavu i smijeh u TV kuhinju.

Foto: Nova TV
MasterChef se vratio nakon nekoliko godina, kako ste zadovoljni gledanošću emisije?

Emisija je bila najgledanija u svom slotu prikazivanja, gledatelji su prateći je proživljavali sve emocije kandidata, učili o kulinarskih tehnikama i gastronomiji, svjedočili međuljudskim odnosima i natjecateljskom duhu, ali prije svega se sjajno zabavili tijekom 60 epizoda.

Istaknuli ste da je MasterChef bio najgledaniji u svojoj konkurenciji, u svom terminu prikazivanja, što mislite čemu to možete zahvaliti? Koliki dio toga nose kandidati, a koliko žiri?

Uspjeh svake emisije donosi vizija o tome što želite prenijeti gledateljima, poznavanje publike te, naravno, produkcijski i kreativni tim koji stoji iza projekta. Emisiju je stvarao vrhunski produkcijski tim, a kroz svaku emisiju vodio nas je profesionalno i žiri, chefovi koji su donijeli jednu novu energiju te sjajno obavili svoj dio posla. Kandidati su, naravno, važna karika ovog projekta, oni su pokazali emociju, kreativnost, talent i svoju osobnost ispred naših kamera, napredovali su kroz show u svojim vještinama i čast nam je bila biti dio tog procesa u kojem oni rastu i napreduju za kuharskim jedinicama.

Foto: Nova TV
Najavljena je nova sezona emisije, zna li se već hoće li ostati isti članovi žirija? Postoje li neke promjene u novoj sezoni?

Rano je još govoriti o detaljima nove sezone, no u ovom trenutku možemo reći da smo jako zadovoljni odazivom na otvoreni poziv na prijave. MasterChef je očigledno mnoge potaknuo da razvijaju svoj talent i kreativnost u kuhinji, a to su spremni pokazati i u najpopularnijem natjecateljskom zabavnom showu u Hrvatskoj.

Kako izgleda snimanje MasterChefa?

MasterChef je specifičan format, snimili smo i emitirali smo ukupno 60 epizoda te su snimanja trajala gotovo svakodnevno tijekom četiri mjeseca. Snimali smo uglavnom u Zagrebu, u MasterChef vili i studiju u kojem je bila izgrađena velika MasterChef kuhinja, ali i na raznim lokacijama poput Medvedgrada, Vatrogasne postrojbe Zagreb, Sv. Martina na Muri, Splita i drugdje.

Ako epidemiološka situacija dopusti, hoćete li doći na dodjelu i koga ćete povesti?

Bilo bi zaista lijepo da se Ruža i za MasterChef nađe u našoj kolekciji dosadašnjih nagrada u kategoriji TV emisija godine, a po nju bih na svečanu dodjelu rado došla u društvu urednica MasterChefa Marije Jurišić i Marije Bulat, kreativne producentice Gordane Čorapine Kojundžić te našeg žirija koji nas je vodio kroz cijelu sezonu i dao poseban pečat ovoj sezoni – Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija godine!

 

Ključne riječi

Komentara 1

NN
novo nenormalni
09:34 01.02.2022.

bilo bi lijepo kad se mediji nebi financirali iz državnog proračuna nego zarađivali od vlastitog rada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije