Zauvijek autor

Dokumentarac o Saši Antiću i TBF-u uvršten u glavni program Vukovar film festivala

22.08.2024.
u 11:15

Nakon što ga je stručni žiri Vukovar film festivala pogledao, dokumentarac o Saši i TBFu, iz popratnog su programa uvrstili u glavni program tog, već 18. Festivala podunavskih zemalja

Ekipi koja je realizirala dokumentarni serijal „Zauvijek autor“ u produkciji Hrvatskog društva skladatelja i HRTa ne prestaju stizati dobre vijesti. Naime, nedavno je objavljeno da je vodstvo Vukovar film festivala uspjelo izboriti pretpremijeru filma o Saši Antiću i TBFu prije nego će isti, po prije osmišljenom planu, biti emitiran kao jedna od sedam preostalih epizoda u jesenskoj shemi državne televizije. Tako je priča o fenomenalnom splitskom tekstopiscu i popularnoj grupi uvrštena u popratni program Festivala. No, došlo je do obrata. Naime,  nakon što ga je stručni žiri Vukovar film festivala pogledao, dokumentarac o Saši i TBFu, iz popratnog su  programa uvrstili u glavni program tog, već 18. Festivala podunavskih zemalja.

„Što još da vam kažem? Nakon onakve medijske pozornosti oko prvih pet epizoda serijala „Zauvijek autor“, sama vijest da će gledatelji u Vukovaru vidjeti priču o genijalnom Saši i bendu bila je prelijepa. Ali, sada, iako sam potpuno svjestan da ne možemo sanjati nagrade, biti u konkurenciji s filmovima i afirmiranim autorima iz nekoliko zemalja, ogromna je čast našoj maloj ekipi. Pa zamislite samo, u konkurenciji smo s filmom „20 dana u Mariupolu“ koji je osvojio Oscara“, oduševljen je scenarist i redatelj Toni Volarić dodatno sretan terminom i mjestom prikazivanja filma, zadnju večer Festivala, u nedjelju 1. rujna u Hrvatskom domu Vukovar. Naravno i sam će Saša biti na projekciji.

Film o Saši Antiću, zaslužnim za brojne izvrsne tekstove TBFa, ali i drugih rap projekata tijekom zadnjih desetljeća, objašnjava važnost kroničarske note Sašinih tekstova zbog kojeg ga mnogi u Splitu, a i neki sugovornici u filmu, prozivaju suvremenom verzijom legendarnog Miljenka Smoje i boljim pjesnikom od Johnnyja Štulića. Ekipu koja je realizirala film čine još snimateljica Andrea Kaštelan, montažer Alen Horvatić, ton majstor Viktor Grabar i majstorica šminke Sanja Krstulović.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
11:29 22.08.2024.

Ono kad si 20 godina na sceeni i o tebi se dokumentarci rade. Reklo bi se egoizam sa primjesama pomanjkanja pažnje. Jadno

Avatar Stradun
Stradun
11:58 23.08.2024.

Nazivati Antića " suvremenom verzijom legendarnog Miljenka Smoje " neprimjereno je. A nazivati ga " boljim pjesnikom od Johnnyja Štulića." skandalozno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije