jaka konkurencija

Drama ''King's speech'' nominirana za sedam Zlatnih globusa

colin firth
pixsell
15.12.2010.
u 11:20

Johnny Depp nominiran je za najboljeg glumca s čak dva filma – ''Alisa u zemlji čudesa'' i ''The Tourist', a Leonardo DiCaprio, zvijezda ''Početka'', nije dobio ni jednu nominaciju.

Dodjela Zlatnih globusa održat će se 16. siječnja 2011. u Los Angelesu,  a objavljene nominacije dokazuju da će se ove godine voditi bespoštedna borba za prestižne nagrade. Najviše nominacija osvojila je britanska povijesna drama ''King's speech'' Toma Hoppera s Colinom Firthom u glavnoj ulozi o kralju Georgeu VI.

 Film je osvojio sedam nominacija za Zlatni globus, uključujući one za najbolju dramu i glumu: nominirani su svi glavni glumci: Colin Firth (kralj George VI.), Helena Bonham Carter (kraljica Elizabeth) i Geoffrey Rush (Lionel Logue).

Od ostalih drama, među nominiranima su se našli ''Black Swan'', ''The Fighter'', ''Društvena mreža'' pa čak i Nolanov blockbuster ''Početak''.

''Društvena mreža'' i ''The Fighter'', Fincherova priča o Facebooku i boksačka saga u režiji Davida O'Russella, dijele drugo mjesto po broju nominacija, svaki s njih šest. ''Društvena mreža'' tako se natječe i u kategoriji najboljeg dramskog glumca (Jesse Eisenberg), najboljeg sporednog glumca (Andrew Garfield) i najbolje režije (David Fincher), dok ''The Fighter'' također ima šanse osvojiti glumačke (Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams i Melissa Leo) te redateljsku nagradu.

''Alisa u zemlji čudesa'', ''Burleska'', lezbijska obiteljska priča ''The Kids Are All Right'', akcijska komedija ''Red'' i romantični triler s Angelinom i Deppom ''The Tourist'' natječu se u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla.

Halle Berry (''Frankie And Alice''), Nicole Kidman (''Rabbit Hole''), Jennifer Lawrence (''Winter's Bone''), Natalie Portman (''Black Swan'') i Michelle Williams (''Bliue Valentine'') nominirane su za najbolje dramske glumice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije