Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O pobjednici Dore

Emilija Kokić: Nisam prepoznala Mijinu pjesmu kao pjesmu koja bi nas mogla predstavljati na Eurosongu

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
11.03.2022.
u 09:20

Njen autorski rad i rukopis na koji ona prezentira sebe i svoje pjesme je nešto što ja stvarno poštujem. Nema pravila koja pjesma bolje prolazi, brža ili sporija, kaže Emilija.

Emilija Kokić s grupom Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine, a ove godine je bila članica zagrebačkog žirija na Dori na kojoj je ove godine pobijedila Mia Dimšić, a Emilija kaže kako u Mijinoj skladbi nije prepoznala pjesmu za Eurosong koji se u svibnju održava u Torinu.

- Kada je riječ o Miji Dimšić ja nisam objektivna jer mi je ona jako draga i volim je. Sviđa mi se sve što radi i što je do sad napravila. Njen autorski rad i rukopis na koji ona prezentira sebe i svoje pjesme je nešto što ja stvarno poštujem. Nema pravila koja pjesma bolje prolazi, brža ili sporija. Eurosong i je tako zanimljiv i nepredvidiv jer stvarno nema pravila. Ja sam bila u zagrebačkom žiriju i ja nisam prepoznala Mijinu pjesmu kao pjesmu koja bi nas mogla predstavljati. Zato vam i kažem, Eurosong i je nepredvidiv - izjavila je za Story. Zbog ruske invazije na Ukrajinu donesena je odluka kojom Rusija ne može nastupiti na Eurosongu ove godine, a Ukrajina je zasada favorit. 

- Ukrajina će definitivno pobijediti na Eurosongu, to uopće nije upitno. Tko god brani sebe i svoj dom ima jači motiv. Srce je na njihovoj strani - kazala je Kokić i dodala kako nije u redu što je Rusija izbačena. 

- To je jako teško, i u sportu i u glazbi ti ljudi nemaju nikakve veze s tim. Nažalost sankcije su takve kakve jesu, ne mislim da je uredu to što je Rusija izbačena s natjecanja, ali razumijem da je to tako. U redu je da svi snose nekakvu odgovornost poručila je glazbenica.

VIDEO Emisija Doba uskoka nominirana je za Večernjakovu ružu: "Reakcija publike je sjajna"

 

Ključne riječi

Komentara 1

RO
ronyday
10:12 11.03.2022.

Kokočkina pjesma i izvedba pravo su čudo što je uopće dospjela na Euroviziju, no čuda su moguća a najviše zahvaljujući političkom momentu, kao i velika vjerojatnost da sada pobjedi Ukrajina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije